Rafinaria Petrotel a pierdut 500 mil dolari in 10 ani, in Romania

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 15:54
1566 citiri
Rafinaria Petrotel a pierdut 500 mil dolari in 10 ani, in Romania

Rafinaria Petrotel Ploiesti, care apartine grupului LukOil din Rusia, a inregistrat pierderi de 500 de milioane dolari in ultimii zece ani in Romania, iar in aceste conditii rusii iau in calcul inclusiv inchiderea rafinariei, potrivit money.ro, citat de NewsIn.

Cu toate acestea, reteaua de statii nu este, deocamdata, amenintata.

Rafinaria Petrotel a inregistrat pierderi de 500 de milioane de dolari, in ultimii 10 ani, potrivit directorului de dezvoltare al LukOil Romania, Constantin Tampiza. Doar anul trecut, rafinaria a marcat o pierdere de 55 de milioane de dolari, iar in noiembrie activele aveau o valoare de 200 de milioane de dolari, in timp ce capitalul social era de doar 78 de milioane de dolari.

"Au suplimentat rusii cu 230 de milioane de dolari capitalul social, altfel se putea ajunge la faliment. Daca se continua in ritmul asta s-ar putea sa se inchida. Cel putin eu, dac-as fi actionarul majoritar, m-as gandi si la varianta asta din moment ce situatia nu se amelioreaza", a declarat Tampiza, pentru money.ro.

In ceea ce priveste partea de retail, de unde se genereaza, de obicei, profitul unei companii petroliere, LukOil Romania a inregistrat in ultimii doi ani pierderi substantiale, doar in 2010 acestea ajungand la 22 de milioane de dolari.

Potrivit lui Tampiza, inchiderea ori vanzarea lantului de benzinarii nu pare probabila, "pentru ca Romania isi revine si are un potential bun de crestere al consumului de carburanti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rafinarie, #petrotel, #milioane, #dolari, #tampiza, #pierderi , #stiri Constantin Tampiza