Afacerile Centrului Medical Unirea au crescut cu 59%, in T1 2009

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 15:31
1589 citiri
Afacerile Centrului Medical Unirea au crescut cu 59%, in T1 2009

Centrul Medical Unirea (CMU), unul dintre jucatorii de pe piata serviciilor medicale private din Romania, a inregistrat, in primul trimestru al acestui an, o cifra de afaceri de 14 milioane de lei, in crestere cu 59% fata de aceeasi perioada a anului anterior, a comunicat, miercuri compania.

La aceasta crestere au contribuit cele doua spitale CMU, respectiv spitalul de chirurgie Arcul de Triumf si Spitalul de Obstetrica si Ginecologie "Regina Maria", precum si clinicile nou deschise in Bucuresti.

CMU a afisat, in primul trimestru al acestui an, o crestere de 102% pe segmentul de retail, in timp de vanzarile pentru segmentul corporate s-au dublat fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Conform reprezentantilor companiei, cele mai mari cresteri pe retail au fost inregistrate in zona de chirurgie - un avans de 59,3% pe activitatea spitalului de chirurgie Arcul de Triumf, la care se adauga cele peste 100 de nasteri realizate in cadrul Maternitatii Regina Maria.

In primul trimestru al anului 2009, CMU a atras clienti noi, precum Codecs, Techteam, Leo Burnett, TNT, Eurisko, Tempo Advertising, Cosmote, Germanos, Astra sau Asesoft.

In prima jumatate a acestui an, compania va finaliza proiectele din Cluj, Constanta si Ploiesti, banca de celule stem din Bucuresti si cea de-a noua policlinica din Bucuresti, in Sema Parc.

Centrul Medical Unirea estimeaza, pentru 2009, o crestere de 50% a cifrei de afaceri, pana la 16,5 milioane euro.

Centrul Medical Unirea a fost infiintat in 2005. In aprilie anul trecut, CMU a inaugurat prima policlinica pediatrica, in Bucuresti - CMU Kids, iar luna mai a insemnat deschiderea centrului de Diagnostic si Tratament din Baneasa. In august, CMU a preluat 50% din actiunile AVAMEDICA (Constanta), iar in decembrie 2008 CMU a deschis primul spital privat de obstetrica-ginecologie - Spitalul Regina Maria.  

Potrivit CMU, piata serviciilor medicale private din Romania se situeaza in prezent in apropierea pragului de 400 milioane euro.

In Romania, printre principalii operatori de servicii medicale private se numara Medicover, MedLife, Centrul Medical Unirea, Medsana, Sanador, Clinica Polisano sau Hiperdia.

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
#CMU, #piata, #servicii, #medicale, #doctori, #afaceri, #profit , #stiri Cosmote