Cifra de afaceri de 7 milioane de euro pentru TotalSoft in primul semestru

Luni, 09 Iulie 2007, ora 21:40
1062 citiri

Compania de software - TotalSoft a realizat, in prima jumatate a anului 2007, o cifra de afaceri de 7 milioane euro, in crestere cu 55 la suta fata de perioada similara din 2006, conform datelor raportate de companie.

Profitul obtinut inainte de plata dobanzilor, impozitelor, includerea deprecierii si a amortizarii (EBITDA) a atins 1,5 milioane de euro in perioada mentionata, cu aproape 79 la suta mai mult decat in prima jumatate a anului trecut.

'Cifrele inregistrate pana in prezent constituie premisa realizarii targetului previzionat pentru anul acesta de 13-14 milioane euro', a afirmat conducerea companiei.

In cea de-a doua parte a anului, TotalSoft intentioneza sa investreasca in achizitia unor companii cu competente complementare pentru a creste actuala oferta de produse si servicii, precum si sa isi consolideze exportul Charismei in tarile din Europa de Sud-Est, astfel incat sa atinga pozitia de lider regional in dezvoltarea si furnizarea solutiilor informatice de business.

In acest sens, compania va continua strategia de dezvoltare a unei retele de parteneri locali in tarile din regiune, care sa adopte solutia Charisma in portofoliul lor de solutii. 'Primele eforturi in aceasta directie au fost demarate din acest an, iar rezultatele concrete se vor manifesta pana la sfarsitul anului 2007', afirma conducerea TotalSoft.

Potrivit datelor TotalSoft, cele mai importante venituri ale companiei, in prima parte a acestui an, au provenit din vanzarea produsului Charisma Enterprise, dar si din proiectele de software customizat dezvoltate atat pentru piata romaneasca, cat si pentru cea externa.

Sistemul de project management Primavera, pentru care TotalSoft este unicul reprezentant autorizat in Europa de Sud-Est, a depasit in primele 6 luni cifra de un milion euro, egaland cifra de afaceri a intreg anului 2006.

Total Soft a continuat sa-si consolideze pozitia pe piata solutiilor de planificare a resurselor intreprinderii (ERP), produsul Charisma Enterprise castigand pe piata interna clienti precum Credex Finantari IFN, Santierul Naval Constanta, OTP Leasing, MCS Comunications, FNGCIMM, Compania de Librarii Bucuresti, Calliope, Sergiana Brasov, Martelli Europe, A& B Company.

La ora actuala peste 200 de companii utilizeaza acest sistem.

Potrivit Total Soft, pe piata externa sistemul Charisma a castigat proiecte precum BMW Rusia sau Balkan Star Bulgaria.

Cresterea cifrei de afaceri s-a datorat atat proiectelor noi, cat si finalizarii unor proiecte importante incepute in anul 2006, printre care cele implementate la operatorul de telefonie mobila Cosmote, la Rodipet, Sedesa, Agroalim, Garrone, Contrascom Benta, Sunrise, Bravo Grup.

Un alt produs al companiei, sistemul Primavera a fost implementat la Petrom si in cele 9 sucursale ale Translelectrica.

Nu in ultimul rand, TotalSoft a contribuit la formarea Consortiului Administratia online, alaturi de Intrarom si Softwin, pentru accesarea proiectelor destinate administratiei publice locale, oferind acestora solutii informatice integrate.

Cu un numar de peste 270 de specialisti in dezvoltarea solutiilor informatice de business, TotalSoft are in prezent un portofoliu de aproape 1.000 clienti din zona publica si privata (din domeniile financiar-bancar, constructii, servicii, retail, industrie), castigati in cei 12 ani de activitate pe piata IT romaneasca si regionala.

Printre proiectele de referinta create de TotalSoft se numara si sistemul e-licitatie, primul proiect guvernamental in domeniul licitatiilor publice, prin intermediul caruia au fost finalizate peste un milion de licitatii.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...