Concurenta a autorizat preluarea Germanos de catre Cosmote

Vineri, 01 Septembrie 2006, ora 13:39
1146 citiri

Consiliul Concurentei a decis vineri ca preluarea lantului de accesorii pentru telefoane mobile Germanos Telecom Romania de catre operatorul mobil Cosmote Grecia nu va afecta mediul concurential pe piata pe care desfasoara activitate companiile.Fuziunea s-a realizat prin dobandirea controlului indirect asupra Germanos Telecom Romania, ca urmare a obtinerii controlului asupra Germanos Industrial and Commercial Anonymous Company of Electronic and Telecommunication Materials SA-Grecial de catre Cosmote Mobile Telecommunications SA Grecia, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Ambele companii desfasoara activitati in domeniul comertului cu amanuntul si cu ridicata de produse si servicii de telefonie mobila, iar Cosmote face parte din grupul elen OTE, prezent in Romania prin Cosmote Romanian Mobile Telecommunications SA si RomTelecom.

Societatea comerciala Germanos Grecia este prezenta in Romania prin Germanos Romania si filiala sa, Sunlight Romania Filiala Bucuresti SRL.

Cifra de afaceri Germanos Romania a crescut cu aproape 30% si a ajuns la 54,9 milioane de euro, insa profitul brut a scazut cu 3,2 milioane de euro, compania inregistrand o piedere de 900.000 de euro pentru primul semestru al 2006, conform datelor facute publice de companie.

Veniturile Cosmote Romania in primele sase luni ale acestui an s-au ridicat la 14 milioane de euro, din care 7,9 milioane in trimestrul II. Operatorul elen a inregistrat o pierdere neta de 44,9 milioane de euro in semestrul I, din cauza investitiilor in relansarea companiei, rebranding si investitii in infrastructura.

Cosmote Romania a inregistrat o crestere cu 256.098 a numarului de clienti ajungand la un numar total de 531.619, ceea ce inseamna o cota de piata de 4%, potrivit rezultatelor financiare pentru trimestrul II, publicate saptamana trecuta.

Liderii pietei de telecomunicatii mobile, Orange si Vodafone, au adaugat 351.000 si 100.000 de clienti, respectiv, in trimestrul II. La finele lunii iunie, Orange Romania avea 7,2 milioane de clienti, iar Vodafone Romania - 6,7 milioane.

Cosmote a preluat in luna mai 42% din actiunile Germanos, Romania fiind ultima tara in care operatorul mobil a primit avizul autoritatilor din domeniul concurential pentru aceasta achizitie.

Agentia NewsIn