Concurenta a autorizat preluarea Zapp de catre Cosmote

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 16:31
2274 citiri
Concurenta a autorizat preluarea Zapp de catre Cosmote

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea SC Telemobil SA , care detine operatorul Zapp, de catre SC Cosmote Mobile Telecommunications SA, considerand ca astfel nu se creaza sau nu se consolideaza o pozitie dominanta care sa afecteze mediul concurential, se arata intr-un comunicat al Consiliului, informeaza NewsIn.

"In analiza acestei operatiuni de concentrare economica, Consiliul Concurentei (CC) s-a bazat inclusiv pe informatiile si datele transmise de catre Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), de partile implicate precum si concurentii acestora, fiind luate in considerare si posibilele probleme de concurenta ridicate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice mobile", se precizeaza in comunicat.

Conform acestuia, Consiliul Concurentei a constatat ca exista o suprapunere de activitati economice desfasurate de catre SC Telemobil SA si societatile comerciale membre ale Grupului Deutsche Telekom, in principal pe piata de retail a serviciilor de telefonie mobila si pe pietele de comercializare a acestor servicii.

Analiza intreprinsa de Consiliul Concurentei a relevat faptul ca prin preluarea Telemobil de catre Cosmote nu se creaza sau se consolideaza o pozitie dominanta si ca urmare nu exista indoieli privind compatibilitatea acestei operatiuni cu un mediu concurential normal.

"Prin aceasta operatiune, practic, se creaza premisele dinamizarii concurentei pe pietele serviciilor de comunicatii electronice mobile, in special pe piata serviciilor de telefonie mobila si a accesului la Internet, rezultatul anticipat fiind cresterea posibilitatilor de alegere ale consumatorului final. In prezent, nu am identificat probleme care ar putea afecta concuremta, dar vom monitoriza evolutia acestor piete si vom colabora in continuare cu ANCOM, iar in 2012 ii vom sprijini in reanalizarea alocarii licentelor in banda de 400 MHz", a presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Conform datelor transmise de ANCOM, in martie 2012 expira termenul de valabilitate a licentei din banda 450 MHz detinuta de SC Telemobil SA. SC Telemobil SA este activa preponderent pe piata romaneasca a serviciilor de comunicatii electronice mobile.

SC Cosmote Mobile Telecommunications SA si grupul de societati comerciale din care acesta face parte, respectiv Deutsche Telekom, desfasoara activitati pe piata romaneasca a serviciilor de comunicatii electronice fixe si mobile prin societptile comerciale membre ale Grupului OTE (SC Cosmote Romanian Mobile Telecommunications SA, SC Romtelecom SA, SC NextGen Communications SRL, Germanos Telecom Romania SA, SC Sunlight Romania Filiala Bucuresti SRL), precum si prin SC Combridge S.R.L.

 

Chinezii vor produce în Polonia autoturismul care să concureze cu Dacia Spring. Producția mașinii electrice T03 ar putea începe din iunie
Chinezii vor produce în Polonia autoturismul care să concureze cu Dacia Spring. Producția mașinii electrice T03 ar putea începe din iunie
Compania chineză Leapmotor va construi vehicule electrice cu preţuri accesibile la uzina Tychy din Polonia a partenerului Stellantis, urmând să concureze inclusiv Dacia Spring, au declarat...
#concurenta, # preluare, # cosmote, # telemobil, # telefonie , #stiri Cosmote