Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Telemobil de catre Cosmote

Marti, 14 Iulie 2009, ora 12:45
1938 citiri
Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Telemobil de catre Cosmote

Consiliul Concurentei (CC) analizeaz? concentrarea economica realizata de catre S.C. Cosmote Mobile Telecommunications S.A. (Cosmote), prin dobandirea controlului unic asupra S.C. Telemobil S.A. ("Telemobil"), se arata intr-un comunicat transmis marti de Consiliu, citat de NewsIn.

Autoritatea de concurenta analizeaza operatiunea de concentrare economica din punctul de vedere al posibilelor efecte anticoncurentiale, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice.

O decizie cu privire la aceast? operatiune urmeaz? a fi luat?, conform prevederilor legale, in termen de 30 de zile de la data la care notificarea este considerat? efectiv?.

Conform dispozitiilor Legii concurentei (nr. 21/1996) sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de lege.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Atat Cosmote cat si Telemobil sunt prezente in Romania pe piata serviciilor de comunicatii electronice. Cosmote este o societate greceasca, membra a grupului, si unic controlata de Helennic Telecommunications Organization S.A. ("OTE").

Cosmote detine in Romania, impreuna cu Romtelecom SA (la randul sau unic controlat de OTE), furnizorul de servicii de telecomunicatii S.C.

Cosmote Romanian Mobile Telecommunications S.A. (Cosmote RMT S.A.). Cosmote mai detine controlul asupra grupului Germanos specializat in vanzari cu amanuntul.

In Romania, Germanos Telecom Romania S.A. este operatorul unei retele de distributie, care comercializeaza in special produse si servicii Cosmote, precum si terminale si accesorii.

Grupul elen OTE, furnizor international de servicii complete de comunicatii, din anul 2008 se afla sub control unic al Deutsche Telekom (printr-o participatie de aproximativ 25% din capitalul social al OTE si un contract al actionarilor cu Republica Elena care detine aproximativ 25% din capitalul social al OTE).

Telemobil este controlat de catre Zapp (Romania) B.V. Olanda, care face parte din grupul Saudi Oger Ltd. din Arabia Saudita. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#servicii, # telecomunicatii, # Cosmote, # capital , #stiri Cosmote