Cosmote a marsat pe segmentul business in 2013, cu o crestere de 10% a numarului de clienti

Joi, 06 Martie 2014, ora 15:10
1463 citiri
Cosmote a marsat pe segmentul business in 2013, cu o crestere de 10% a numarului de clienti

Veniturile Cosmote Romania au crescut cu 8,1% in ultimele trei luni ale anului trecut, la 122,9 milioane euro, datorita segmentelor de internet mobil si mesaje SMS, limitand la 0,9% scaderea incasarilor companiei la nivelul anului 2013, care s-au plasat la 458,5 milioane euro.

Profitul EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari), excluzand costurile de restructurare, a urcat in trimestrul al patrulea cu 4% fata de perioada corespunzatoare a anului anterior, la 31,5 milioane euro, potrivit unui comunicat publicat joi de grupul elen OTE, proprietarul Cosmote. OTE este controlata de gigantul german Deutsche Telekom, prorietarul T-Mobile.

Marja de castig a scazut astfel in ultimele trei luni ale anului trecut cu un punct procentual, la 25,6%.

Venitul mediu pe utilizator al Cosmote Romania a urcat cu 1,9% anul trecut

In 2013, profitul EBITDA al Cosmote Romania a scazut usor, cu 0,5%, la 118,9 milioane euro, rezultand o marja de castig de 25,9%, fata de 25,8% in 2012.

Numarul clientilor operatorului a coborat anul trecut cu 3,1%, sau 194.000, la 6,091 milioane, fata de 6,285 milioane la finele anului anterior. Aproape 26% din baza de clienti au abonamente, restul fiind utilizatori de cartele pre-platite.

Numarul clientilor Cosmote pe segmentul business a avansat totodata cu 10,3%, datorita ofertelor tintite catre profesionisti si sinergiilor cu divizia business a Romtelecom, companie controlata de asemenea de grupul OTE.

Venitul mediu pe utilizator al Cosmote Romania a urcat cu 1,9% anul trecut, precizeaza grupul elen in comunicat.

Cosmote este al treilea operator de telefonie mobila de pe piata romaneasca dupa numarul de clienti si afaceri. Principalii concurenti ai companiei sunt grupul francez Orange si grupul britanic Vodafone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#rezultate cosmote, #clienti cosmote, #cosmote romania , #stiri Cosmote