Cosmote detine 95% din liderul pietei de telefonie mobila din Albania

Luni, 09 Martie 2009, ora 11:57
1979 citiri
Cosmote detine 95% din liderul pietei de telefonie mobila din Albania

Grupul Cosmote a semnat recent, la Tirana, acordul de cumparare a unui pachet suplimentar de 12,6% din operatorul local AMC, valoarea acestuia fiind de 48,2 milioane de euro, a anuntat luni compania.

In urma finalizarii acestei tranzactii, grupul Cosmote controleaza 95% din AMC, in mod direct si indirect - prin intermediul companiei locale Cosmo-Holding Albania, unde Grupul detine 97% din actiuni.

"In contextul economic actual, Cosmote ramane dedicat planurilor sale de extindere din sud estul Europei. Cresterea participatiei in AMC va contribui la imbunatatirea managementului lichiditatilor grupului si va sprijini planurile de extindere ale companiei.

AMC este liderul pietei de telefonie mobila din Albania, iar profitul sau EBITDA are una dintre cele mai mari valori din Europa. De asemenea, AMC are un aport important la performantele Grupului Cosmote", a declarat Michael Tsamaz, Cosmote Deputy CEO.

In Romania, sediul central al Cosmote este amplasat in cladirea de birouri de clasa A - America House (Bucuresti), unde ocupa o suprafata de 3.500 mp. Cosmote are, de asemenea, birouri de suport tehnic in Bacau, Brasov, Cluj, Iasi si Timisoara.

In prezent, echipa Cosmote este formata din peste 1.000 de angajati. In ultimii trei ani, Cosmote a fost unul dintre cei mai dinamici angajatori de pe piata, creand peste 600 de noi joburi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord, #actiuni, #amc, #cosmote, #cumparare, #valoare , #stiri Cosmote