Cosmote reduce tarifele de roaming cu pana la 75%

Marti, 09 Iunie 2009, ora 13:57
1965 citiri
Cosmote reduce tarifele de roaming cu pana la 75%

Cosmote Romania a anuntat, marti, ca va reduce, incepand cu 1 iulie, tarifele de roaming pentru voce cu pana la 40%, pe cele pentru mesaje scrise cu pana la 63%, iar cele pentru transfer de date cu pana la 75%, precizeaza NewsIn.

"Anumite categorii de tarife pentru apeluri, mesaje scrise si transfer de date in Uniunea Europeana vor scadea cu pana la 40% (voce), 63% (SMS), respectiv 75% (date). Noile tarife de roaming vor scadea la 0,43 euro/minut (fara TVA), pentru apelurile de voce initiate dintr-una din tarile membre ale Uniunii Europene catre alte state membre.

Tarifele pentru apelurile primite in aceste tari vor scadea si ele la 0,19 euro/minut (fara TVA). De asemenea, incepand cu 1 iulie, trimiterea de SMS-uri din Uniunea Europeana va costa doar 0,11 euro/mesaj (fara TVA)", a anuntat compania.

Cosmote Romania a raportat pentru primul trimestru al acestui an un profit inainte de deprecieri si amortizari (EBITDA) de circa 13 milioane de euro si o crestere a numarului de clienti cu 44%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Numarul utilizatorilor Cosmote a crescut cu 44,1% comparativ cu primul trimestru al anului 2008, in prezent ajungand la peste 6,1 milioane, ce corespunde unei cote de piata de 23%. De asemenea, ponderea abonatilor a ajuns la 20% din totalul clientilor, inregistrand un avans de 62% comparativ cu primul trimestru al anului 2008.

Operatorul de telefonie mobila Cosmote Romania face parte din grupul elen de telecom OTE si activeaza pe piata din Romania din anul 2005.

De asemenea, OTE a anuntat o crestere a profitului net cu 89% in primul trimestru pana la 267 milioane euro.

Compania elena a anuntat ca vanzarile au scazut in primul trimestru cu 5,4%, la 1,45 miliarde euro, in contextul in care intensificarea competitiei din sectorul telefoniei mobile si al telefoniei fixe a afectat veniturile.

Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Ministerul Finanţelor a propus prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 iunie 2024, în contextul în care există încă probleme nerezolvate în piaţa asigurărilor auto, care se...
#cosmote, #roaming, #tarife , #stiri Cosmote