Cosmote Romania: cota de piata de 4% este peste asteptari

Vineri, 01 Septembrie 2006, ora 17:00
1064 citiri

Desi Cosmote Grecia apreciaza ca dezvoltarea subsidiarei romanesti a operatorului mobil este "in grafic", oficialii Cosmote Romania sustin ca cota de piata de 4% atinsa la jumatatea anului 2006 a depasit asteptarile initiale."Datele financiare nu arata mare lucru, ce e mai important pentru companie este cota de piata care a atins 4%, peste asteptarile noastre", a declarat Costas Kapetanopoulos, directorul de marketing al Cosmote Romania.

Cota de piata va creste cu siguranta, sustine el, insa compania nu si-a stabilit tinte specifice legate un prag maximal al acesteia. "Deocamdata suntem multumiti ca am depasit Zapp si am devenit al treilea jucator pe piata romaneasca," a adaugat Kapetanopoulos.

Potrivit rezultatelor financiare pentru semestrul I, Cosmote Romania a inregistrat o pierdere de 44,9 milioane de euro.

Pierderile au fost asteptate, iar investitia mare a Cosmote in Romania urmareste deocamdata sa acapareze noi clienti, pe langa cei circa 531,000 pe care ii are acum, iar proportia de 86% de clienti care folosesc cartele preplatite reprezinta in opinia lui Kapetanopoulos un start bun.

"Acesti clienti vor forma o masa critica, iar o parte dintre ei se vor orienta in timp catre servicii cu abonament," a declarat Kapetanopoulos, care a adaugat ca numarul clientilor cu abonament va creste atat in numar absolut cat si ca procente. Tinta este ca 40% din clienti sa foloseasca servicii cu abonament.

Compania va continua sa investeasca in dezvoltarea retelei sale, care in prezent acopera 75% din teritoriul tarii si 90% din populatie, dar se va concentra si pe distributie.

Cosmote Romania are deja o retea de distributie formata din 542 de magazine la nivel national, magazine proprii si partenere, iar compania mama a preluat in luna mai 42% din actiunile lantului de magazine de accesorii Germanos.

Cosmote Romania va depune pe data de 4 septembrie oferta pentru obtinerea licentei 3G, insa "pentru moment nu aceasta este marea prioritate a Cosmote, ea ajutand doar la cresterea aprecierii de care se bucura Cosmote", a spus Kapetanopoulos.

Agentia NewsIn