COSMOTE Romania depune oferta pentru o licenta 3G

Luni, 04 Septembrie 2006, ora 15:49
1015 citiri

COSMOTE Romania a depus astazi oferta pentru achizitionarea unei licente 3G de la Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), informeaza un comunicat al companiei. Castigatorii licitatiei vor fi selectati in urma unui proces de evaluare de catre IGCTI si vor fi anuntati nu mai tarziu de 15 octombrie. Pretul de achizitie a unei licente 3G a fost stabilit de IGCTI la aproximativ 35 de milioane de dolari. Costurile aferente achizitionarii unei licente si dezvoltarii retelei 3G sunt deja incluse in planul de investitii al COSMOTE Romania.

COSMOTE Romania intentioneaza sa ofere servicii 3G accesibile si relevante pentru clientii sai, inclusiv servicii inovatoare de date de mare viteza, totodata extinzand capacitatea retelei, se arata in comunicatul amintit. In implementarea tehnologiei 3G in Romania, COSMOTE va beneficia de experienta pe care Grupul o detine in Grecia, unde acesta ofera cu succes servicii 3G inca din 2004.

COSMOTE Romania, membra a Grupului COSMOTE, s-a lansat pe piata romaneasca in decembrie 2005, actionarii principali fiind COSMOTE Grecia (70% participatiune) si Romtelecom (30% participatiune).

Grupul COSMOTE are mai mult de 9,4 milioane clienti in Europa de Sud-Est, fiind operatorul cu cea mai dezvoltata prezenta in regiune in tarile in care ofera servicii: Grecia, Romania, Bulgaria, Albania si Fosta Republica Iugoslava Macedonia. Actiunile Grupului COSMOTE sunt listate la bursele din Atena si Londra. In 2006, COSMOTE a fost clasata de revista Business Week printre primele 100 de companii de IT din lume.

Bloombiz