Cosmote si-a sporit veniturile pana la 77 milioane euro

Joi, 07 Mai 2009, ora 11:12
1608 citiri
Cosmote si-a sporit veniturile pana la 77 milioane euro

Veniturile Cosmote Romania au crescut, in primul trimestru, cu 44,7%, la 77 milioane euro, de la 53,2 milioane euro in perioada similara a anului trecut, iar compania a inregistrat un profit EBITDA de 13 milioane euro, se arata in raportul financiar interimar al grupului Deutsche Telekom.

Cosmote Romania, subsidiara locala a companiei elene de telecomunicatii mobile Cosmote, a inregistrat pierderi operationale de 25,8 milioane euro in primul trimestru din 2008, relateaza Mediafax.

Numarul de clienti ai companiei a urcat cu 45,2% in perioada analizata, la 6,1 milioane de utilizatori, de la 4,2 milioane la 31 martie 2008 si, respectiv, 5,9 milioane la finele anului trecut.

Cosmote face parte din grupul elen de telecomunicatii OTE.

Deutsche Telekom a devenit, anul trecut, in urma unor tranzactii in valoare totala de 4,4 miliarde euro, cel mai important actionar minoritar al OTE si detine in prezent 40% plus unul din drepturile de vot in actionariatul grupului elen.

OTE
, care mai detine pe piata romaneasca Romtelecom si Germanos, a fost consolidat in rezultatele financiare ale Deutsche Telekom pentru prima data in primul trimestru al acestui an.

Numarul de clienti al diviziei europene de comunicatii mobile a Deutsche Telekom a urcat la 115,3 milioane de utilizatori la finele lunii martie, reprezentand o crestere de 6,6% fata de 108,2 milioane in perioada similara din 2008, iar companiile din Grecia, Romania si Croatia au avut cele mai bune performante in functie de acest indicator, se mai arata in raportul grupului german.

#Cosmote, #venituri, #milioane, #Deutsche, #Telekom, #clienti, #romtelecom, #germanos , #stiri Cosmote