Zapp va derula un program de plecari voluntare din companie

Duminica, 31 Ianuarie 2010, ora 16:53
1864 citiri
Zapp va derula un program de plecari voluntare din companie

Telemobil, operatorul retelei Zapp, va derula un program de plecari voluntare, angajatii care parasesc compania urmand sa primeasca o remuneratie financiara, inclusiv asigurare medicala pe sase luni, consultanta in domeniul resurselor umane si acces gratuit la serviciile Zapp, tot pe sase luni, compania estimand ca se vor inscrie in program 350 de salariati. 

Masura este determinata de criza financiara, care impune imbunatatirea eficientei operationale si sustinerea competitivitatii, potrivit Telemobil.

"2010 va fi un an dificil pentru orice companie din Romania, dat fiind faptul ca economia romaneasca intra in cel de-al doilea an al celei mai grave crize financiare din ultimii 20 de ani.

In consecinta, intr-un asemenea mediu macroeconomic ostil, trebuie depuse eforturi semnificative pentru a construi si a mentine o performanta pozitiva", se arata in comunicat.

Telemobil nu precizeaza, in comunicat, cati angajati vor fi afectati de decizia companiei.

Compania estimeaza ca la acest program ar putea adera 350 de angajati, a declarat pentru MEDIAFAX Eugen Secmerean, purtator de cuvant la Telemobil.

"Acesta nu este un target sau un plan, ci o estimare. Decizia apartine fiecarui angajat", a spus el.

Salariatii din Bucuresti sau provincie care vor parasi compania in baza acestui program vor primi cinci salarii lunare nete si echivalentul ajutorului de somaj.

Numarul mediu de angajati ai Telemobil era, in 2008, de aproape 700.

Compania este detinuta, de anul trecut, de grupul elen Cosmote.

Telemobil avea, in 2008, venituri de 61 milioane de euro si 374.000 de abonati. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#zapp, # program, # plecari, # voluntare , #stiri Cosmote