Clientii Credit Europe Bank Romania, tinta unui atac de tip phishing

Joi, 17 Martie 2011, ora 13:17
1959 citiri
Clientii Credit Europe Bank Romania, tinta unui atac de tip phishing

Credit Europe Bank (Romania) SA anunta ca in cursul serii de miercuri a fost tinta unui atac informatic de tip phishing, in care erau solicitate clientilor bancii date confidentiale aferente cardurilor detinute de acestia, transmite NewsIn.

"Ca urmare a acestei actiuni, Credit Europe Bank reaminteste clientilor sai ca nu solicita niciodata date confidentiale privind numarul de card, codul PIN sau data de expirare a cardului. Precizam faptul ca persoanele carora le-au fost adresate aceste emailuri nu sunt numai clienti ai Credit Europe Bank.

In acest moment, Credit Europe Bank a luat toate masurile pentru protejarea datelor clientilor sai", se arata intr-un comunicat transmis joi de banca.

Atacul de tip phishing presupune inselarea increderii persoanelor vizate, prin insusirea unei false identitati pe internet. Mesajele e-mail, transmise aparent din partea bancii si destinate utilizatorilor de posta electronica, sunt realizate astfel incat sa poata fi considerate informari oficiale si legitime ale bancii.

#Credit Europe Bank, #atac phishing, #card , #stiri Credit Europe Bank