Directorul de operatiuni al Credit Europe Bank ramane in arest

Luni, 16 August 2010, ora 13:32
1255 citiri
Directorul de operatiuni al Credit Europe Bank ramane in arest

Directorul de operatiuni al Credit Europe Bank Brasov, Otilia Negrila, acuzata ca si-a insusi bani din conturile mai multor clienti ai bancii fara stiinta acestora, ramane in arest, dupa ce Curtea de Apel Brasov a respins, luni, recursul formulat de aceasta la masura arestarii preventive, transmite Mediafax.

Potrivit deciziei Curtii de Apel Brasov, Otilia Negrila va ramane in arest pana in 10 septembrie, cand ii expira mandatul de arestare preventiva, transmite corespondentul Mediafax.

Tribunalul Brasov a emis, in 13 august, mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele Otiliei Negrila, iar aceasta a facut recurs la decizia magistratilor. 

Otilia Argentina Negrila este acuzata de acces neautorizat intr-un sistem informatic, frauda informatica, fals in inscrisuri sub semnatura privata, inselaciune si delapidare, cazul sau fiind instrumentat de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Brasov. 

Procurorii au stabilit ca Negrila, in calitate de director operatiuni in cadrul Credit Europe Bank - Sucursala Brasov, "a efectuat cu intentie in sistemul informatic al bancii operatiuni pe conturile unor clienti (transferuri, schimburi valutare, ridicari de numerar), fara stiinta acestora, in scopul insusirii sumelor de bani din aceste conturi, a emis in fals ordine de plata si extrase de cont pentru a justifica tranzactiile si sumele lipsa si a indus in eroare si pagubit clientii bancii in privinta conventiilor de depozit incheiate".

Banca a declansant un control intern in urma primirii unor plangeri din partea a cinci clienti. Unul a reclamat lipsa din cont a sumei de 137.165 lei, altul a sumei de 79.099 lei, un altul a constatat lipsa a 60.000 euro, o alta persoana a sesizat lipsa din cont a sumei de 55.000 lei), iar o alta a 100.000 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credit, #europe, #bank, #operatiuni , #stiri Credit Europe Bank