Credit Suisse, amendata cu 5,95 milioane de lire sterline

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 17:48
1018 citiri
Credit Suisse, amendata cu 5,95 milioane de lire sterline
Foto: Credit Suisse/ SURSA: Romania Libera

Credit Suisse a fost amendata cu 5,95 milioane de lire sterline de catre Autoritatea pentru Servicii Financiare din Marea Britanie din cauza erorilor de sistem din banca sa privata, aceasta fiind cea de-a doua problema sesizata de autoritatile britanice in mai putin de doi ani.

Autoritatea pentru Servicii Financiare a amendat Credit Suisse pentru erori de sistem si control in legatura cu vanzarea de produse structurate cu un grad mare de risc, se arata intr-un comunicat transmis de institutie, citat de Reuters.

"Sistemele Credit Suisse UK nu au fost la acelasi nivel la care noi, dar si clientii lor, ne asteptam", a declarat Tracey McDermott, director in cadrul institutiei.

Penalizarea a fost anuntata la doar patru luni dupa ce autoritatea britanica a trimis o scrisoare deschisa liderilor din echipa de management in care ii avertiza ca sistemul are nevoie de imbunatatiri.

Potrivit autoritatilor, Credit Suisse ar putea primi o reducere de 30% a amenzii daca accepta sa rezolve problema cat mai curand.

"Am vazut prea des consecintele neimplementarii corecte a sistemelor sau a controalelor pentru a asigura clientii ca investesc in produse suficient de bune, din partea firmelor care asigura servicii financiare", a adaugat McDermott.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#amenda Credit Suisse, #erori sistem Credit Suisse , #Cifra de afaceri