Bancile din Elvetia pierd 20.000 de locuri de munca din cauza UE si SUA

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 10:01
1562 citiri
Bancile din Elvetia pierd 20.000 de locuri de munca din cauza UE si SUA

Sergio Ermotti, seful celei mai mari banci din Elvetia, a declarat ca sectorul bancar din tara sa va pierde in urmatorii ani 20% din totalul locurilor de munca, din cauza "razboiului economic" purtat de UE si SUA impotriva tarii.

"Elvetia se afla sub atac din 2008. Suntem blocati intr-un razboi economic. Ideea este de a slabi cele doua mari banci elvetiene, populare la nivel international", a spus Ermotti, referitor la masurile altor state impotriva politicii secretului bancar, promovate de institutiile de credit din Elvetia si folosite in multe cazuri pentru evaziune fiscala.

Seful UBS considera ca razboiul economic va avea ca rezultat un declin al activelor administrate de bancile elvetiene, care trebuie sa se adapteze prin reducerea costurilor, fuziuni si achizitii, potrivit publicatiei locale SonntagsZeitung, citate de AFP.

Elvetia incearca sa incheie acorduri cu unele tari pentru taxarea evazionistilor care au conturi in bancile elvetiene. Astfel de acorduri au fost semnate cu Germania, Marea Britanie si Austria, dar negocierile sunt blocate cu Franta, mai ales din cauza alegerilor prezidentiale. Elvetia negociaza un acord si cu SUA, unde 11 banci elvetiene au fost date in judecata pentru ajutarea clientilor in vederea evitarii platii de taxe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#locuri de munca banci Elvetia, #concedieri banci Elvetia , #Joburi