Ancheta privind evaziunea realizata prin intermediul UBS se extinde la alte banci europene

Miercuri, 19 August 2009, ora 14:08
876 citiri
Ancheta privind evaziunea realizata prin intermediul UBS se extinde la alte banci europene

Investigatia autoritatilor din Statele Unite privind evaziunea fiscala derulata de americani prin conturi la banca elvetiana UBS se extinde la alte banci europene, dupa ce persoanele anchetate au marturisit ca au conturi si la alte institutii de credit, printre care Credit Suisse sau Julius Baer. 

Mai multi cetateni americani au ales sa intre in programul de clementa din cadrul investigatiei derulata de Internal Revenue Service (IRS) si au dezvaluit autoritatilor conturi la aproape 10 banci elvetiene si/sau europene, pe langa UBS, unde "ascundeau" averile pentru a evita impozitarea, potrivit unor surse apropiate discutiilor, citate de The Wall Street Journal (WSJ), precizeaza Mediafax.

Printre bancile numite de persoanele anchetate in cadrul marturiilor voluntare se numara grupul elvetian Credit Suisse , Julius Baer Holding, Zurcher Kantonalbank si Union Bancaire Privee (UBP).

Contactati de WSJ, reprezentantii institutiilor de credit vizate au refuzat sa comenteze informatiile sau nu au fost disponibili pentru intrebari.

Dezvaluirile nu implica nereguli efectuate de banci si nu arata ca celelalte institutii de credit ar fi urmat modelul UBS, de a abuza de legislatia secretului bancar, de a utiliza diverse subterfugii pentru a comunica in secret cu clientii si de a crea o structura complexa care sa faciliteze evaziunea fiscala, noteaza WSJ.

Multi clienti ai UBS vizati de investigatia de evaziune fiscala au decis sa contacteze voluntar IRS si sa colaboreze cu anchetatorii, pentru a evita eventuale amenzi sau chiar urmarirea penala.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#evaziune, # ubs, # banci, # clienti , #stiri Credit Suisse