Bursele internationale au pierdut o suma echivalenta cu PIB-ul Frantei

Vineri, 05 August 2011, ora 17:30
1251 citiri
Bursele internationale au pierdut o suma echivalenta cu PIB-ul Frantei

Indicele MSCI All-Country World, care include cotatii din intreaga lume, a pierdut in aceasta saptamana 2.500 miliarde dolari din capitalizare, echivalent cu PIB-ul Frantei, din cauza temerilor ca Italia si Spania sunt ingitite de criza datoriilor, iar economia mondiala se indreapta spre recesiune, transmite Mediafax.

MSCI All-Country World se afla in scadere cu 8,6% fata de inceputul saptamanii si ar putea inregistra cea mai mare scadere procentuala din noiembrie 2008, transmite Reuters.

Numai indicele S&P 500 al bursei din Statele Unite a pierdut 840 de miliarde de dolari din capitalizare in aceasta saptamana, in timp ce actiunile incluse in MSCI Europe au scazut cu 817 miliarde de dolari.

"Acestea sunt burse pe care trebuie sa fii atent, nu sa fii un erou", a declarat directorul general al Royal Bank of Scotland, Stephen Hestor, dupa ce banca a anuntat pierderi pentru prima jumatate a anului. 

Credit Suisse a revizuit, vineri, in scadere tinta pentru indicele S&P 500 la sfarsitul saptamanii, de la 1.450 de puncte la 1.350 de puncte. Asteptarile bancii elvetiene sunt, insa, cu 11% peste nivelul de 1.200 de puncte din inchiderea sedintei de joi.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea Privata, In Creștere, In Luna Februarie Conform datelor BNR, creditarea privata a crescut, in luna februarie 2024, cu 4.9% fata de aceeași perioada a anului precedent, soldul...
#bursa, #burse internationale, #cadere bursa sua , #stiri Credit Suisse