Credit Suisse: 66 banci europene ar pica teste de stres dure

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 17:42
1007 citiri
Credit Suisse: 66 banci europene ar pica teste de stres dure

Cel putin 66 de mari banci europene ar pica teste de stres mai dure si ar avea nevoie de capital suplimentar de 220 de miliarde de euro, potrivit analistilor Credit Suisse, informeaza Mediafax.

Royal Bank of Scotland, Deutsche Bank si BNP Paribas ar avea nevoie de cele mai multe fonduri, in total 47 de miliarde de dolari. Societe Generale si Barclays ar avea fiecare nevoie de cate 13 miliarde de euro.

Analistii Credit Suisse au derulat o simulare de teste de stres bazata pe modelul folosit de autoritatea europeana pentru sectorul bancar, dar luand in considerare rezultatele bancilor din primul semestru.

Banca a folosit o rata minima de adecvare a capitalului de 9%, fata de nivelul de 5% utilizat in iulie de agentia europeana.

Liderii europeni dezbat modalitati de recapitalizare a bancilor cu probleme din regiune, in timp ce criza datoriilor suverane ameninta sa afecteze calitatea activelor acestora.

Opt din cele 90 de banci testate in iulie nu au trecut testele de stres, inregistrand un deficit insumat de capital de 2,5 miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#teste stres banci, #banci europene, #sector bancar , #stiri Credit Suisse