Credit Suisse a afisat pentru T3 un profit de 2,3 miliarde dolari

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 13:14
1244 citiri
Credit Suisse a afisat pentru T3 un profit de 2,3 miliarde dolari

Credit Suisse Group AG, cea mai mare banca elvetiana din punct de vedere al capitalizarii, a afisat profit pentru al treilea trimestru consecutiv, pe fondul castigurilor din tranzactii, relateaza Bloomberg, preluat de NewsIn.

Profitul net a atins 2,35 miliarde franci elvetieni (2,33 miliarde dolari) in al treilea trimestru, comparativ cu o pierdere de 1,26 miliarde franci in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat banca. Actiunile s-au depreciat totusi, pe fondul scaderii indicilor bursieri europeni, iar analistii au anuntat ca rezultatele au fost usor dezamagitoare.

"Calitatea nu a fost pe masura cantitatii", au anuntat analistii Citigroup.

Castigurile bancii de investitii au fost pe masura estimarilor datorita costurilor mai mici, in timp ce rezultatele diviziei de private banking au fost mixte, intrarile mari de noi capitaluri fiind contrabalansate de marjele reduse.

Banca, ce a facut fata crizei fara a apela la ajutoare de stat, a profitat de nivelul redus al dobanzilor.

Directorul executiv Brady Dougan a declarat ca este increzator in legatura cu modelul de afaceri adoptat de banca, dupa ce a inregistrat un randament de 25%, cel mai mare dupa al doilea trimestru din 2007.

Banca de investitii a inregistrat un profit inainte de taxe de 1,75 miliarde franci, dupa o pierdere de 3,21 miliarde franci in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile din tranzactii au crescut la 4,3 miliarde franci, de la cifra negativa de 917 milioane franci.

Castigurile diviziei de wealth management au crescut cu 48%, la 723 milioane franci, in timp ce divizia de gestionare a activele a revenit pe profit, cu un castig de 311 milioane franci, de la o pierdere de 109 milioane franci.

"Bancile cu un rol important in tranzactionari pot beneficia de dobanzile foarte mici si de rezultatele mari ale bancii de investitii", a declarat Philipp Baertschi, strateg in cadrul Bank Sarasin & Cie. AG. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credit, #dobanzi, #profit, #randament, #suisse, #tranzactii , #stiri Credit Suisse