Credit Suisse a transmis date bancare Washingtonului

Duminica, 11 Septembrie 2011, ora 08:43
1250 citiri
Credit Suisse a transmis date bancare Washingtonului

Banca elvetiana Credit Suisse a transmis date bancare Washingtonului, dar nu a furnizat informatii private despre clientii sai, a afirmat sambata titulara portofoliului Finantelor in Cabinetul de la Berna, Eveline Widmer-Schlumpf, citata de AFP. 


'Credit Suisse a furnizat informatii statistice autoritatilor americane', a declarat ea jurnalului televizat Tagesschau, subliniind ca este vorba despre o practica obisnuita in sectorul bancar. 'Nu au fost insa date private (...), pentru ca ar fi constituit o violare a secretului bancar', a precizat ea.

Autoritatile americane ar putea totusi sa utilizeze aceste date pentru a cere Elvetiei mai multe informatii despre clientii bancilor, sub forma de 'asistenta administrativa', in opinia sa.

Berna ar fi obligata in acel caz sa raspunda solicitarii, dar 'pana in prezent, Elvetia nu a primit o asemenea cerere din partea Statelor Unite', a subliniat consilierul federal Eveline Widmer-Schlumpf.

Potrivit unui articol aparut saptamana trecuta in publicatia Sonntagszeitung, Washingtonul a dat un ultimatum bancii elvetiene Credit Suisse, a doua ca marime din tara, prin care cere transmiterea datelor despre clientii sai americani ce ar fi putut ascunde bani in Elvetia pentru a evita sa plateasca impozite.

Citeste continuarea pe ziare.com

#credit suisse, #date bancare, #informatii clienti, #sector bancar, #banci elvetia , #stiri Credit Suisse