Credit Suisse face disponibilizari masive

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 09:54
1036 citiri
Credit Suisse face disponibilizari masive

Dupa evolutia negativa a operatiunilor de trading si dupa aprecierea francului elvetian, banca Credit Suisse a anuntat ca va desfiinta aproximativ 2.000 de locuri de munca, potrivit Mediafax, care citeaza Reuters.

Bancile de investitii din intreaga lume au fost afectate de activitatile slabe de trading, din cauza problemelor legate de datorii din zona euro si Statele Unite, dar si a noilor reglementari care obliga bancile sa detina un capital mai mare pentru a se proteja de eventuale socuri. 

Credit Suisse, a doua mare banca din Elvetia, intentioneaza sa reduca circa 4% din forta de munca, dintr-un total de 50.700.

Veniturile grupului au scazut cu 76% fata de primul trimestru, la 595 milioane de franci elvetieni (742,6 milioane dolari), comparativ cu un declin mediu de 27% in cazul bancilor americane si de 36%-37% in cazul UBS si Deutsche Bank.

Problemele de pe piata financiara au determinat un val de concedieri in industria bancara, inclusiv la Standard Chartered, Lloyds, Goldman Sachs si UBS.

Sky News a relatat joi ca HSBC ar putea desfiinta peste 10.000 de posturi.

Profitul net al Credit Suisse a scazut in trimestrul al doilea cu 52%, la 768 milioane de franci elvetieni (957,6 milioane dolari), sub estimarile analistilor, de un miliard de franci.

In primele sase luni, profitul net al grupului a scazut cu 48%, de la 3,6 miliarde de franci elvetieni la 1,9 miliarde de franci elvetieni (2,36 miliarde dolari).

#credit suisse, #disponibilizari, #banca disponibilizari , #stiri Credit Suisse