Credit Suisse si Citigroup, in cautare de parteneri chinezi pentru a crea o banca de investitii

Luni, 30 Iulie 2007, ora 11:55
934 citiri

Credit Suisse si Citigroup concureaza pentru a gasi un partener chinez cu ajutorul caruia sa dea viata unei banci de investitii cu capital mixt in China, au anuntat luni surse apropiate negocierilor, relateaza Reuters.

Banca elvetiana Credit Suisse intentioneaza sa creeze o companie cu capital mixt impreuna cu Founder Securities, una dintre cele mai vechi firme de brokeraj din China, iar cele doua companii au semnat un acord preliminar care nu are insa putere legala, au declarat sursele.

Credit Suisse doreste sa detina o participatie de 33% si controlul administrativ al acestei companii cu capital mixt, care va gira vanzarile de actiuni chinezesti si obligatiuni corporative, au afirmat sursele.

Insa aceasta situatie a fost complicata de implicarea Citigroup Inc., care a contactat compania Founder Securities in urma cu cateva saptamani cu intentii similare, legate de crearea unei companii cu capital mixt, au precizat sursele.

Directorul de operatiuni al Citigroup, Zhang Shengman, joaca un rol foarte important in discutiile preliminare cu Founder Securities, au continuat sursele.

Purtatorii de cuvant ai Credit Suisse si Founder Securities au refuzat sa comenteze u aceste informatii iar purtatorul de cuvant al Citigroup nu a putut fi contactat.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)