Credit Suisse va oferi autoritatilor date ale clientilor americani suspecti de evaziune

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 13:26
1005 citiri
Credit Suisse va oferi autoritatilor date ale clientilor americani suspecti de evaziune

Credit Suisse va transfera autoritatilor elvetiene informatii privind conturile clientilor americani bogati care au ascuns bani in Elvetia pentru a evita plata taxelor, guvernul SUA fiind aproape de o noua victorie in lupta impotriva evaziunii fiscale si secretului bancar.

Banca a anuntat ca va da curs unei solicitari venite din partea guvernului elvetian privind informatii despre conturile unor clienti, dupa ce autoritatile de la Washington au cerut ajutorul Elvetiei in anchete impotriva unor cetateni americani suspectati de evaziune fiscala.

Totodata, Credit Suisse a inceput sa anunte clientii americani ca intentioneaza sa le divulge numele autoritatilor fiscale elvetiene in urma unei solicitari din partea guvernului american, scrie Reuters.

Credit Suisse si autoritatea elvetiana responsabila de afaceri financiare internationale au refuzat sa precizeze numarul clientilor afectati.

Saptamana trecuta, Credit Suisse a inregistrat un provizion de 295 milioane franci elvetieni aferent rezultatelor financiare din trimestrul al treilea, din cauza anchetei din SUA. Banca a aratat ca intelegerea finala care va fi incheiata cu autoritatile americane ar putea depasi suma alocata.

Guvernul SUA suspecteaza zeci de mii de americani ca au evitat plata unor taxe evaluate la cateva miliarde de dolari prin "ascunderea" banilor in banci elvetiene.

Guvernul elvetian a incheiat un acord cu cel american, care prevede cooperarea intre cele doua tari pentru combaterea evaziunii fiscale. Acordul nu a fost inca ratificat de Congres.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credit suisse, #evaziune fiscala SUA, #secret bancar , #stiri Credit Suisse