Profitul MasterCard a depasit estimarile - 03 Noiembrie 2009

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 17:57
798 citiri
Profitul MasterCard a depasit estimarile - 03 Noiembrie 2009

MasterCard Inc, cea mai mare retea de carduri de credit, a afisat un profit peste asteptari pentru al treilea trimestru, in contextul in care cheltuielile de consum au revenit si tot mai multi oameni au ales sa plateasca prin carduri de credit, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Profitul net a fost de 452,2 milioane dolari, sau 3,45 dolari/actiune diluata, comparativ cu o pierdere de 193,6 milioane dolari, sau 1,48 dolari/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut, cauzata in mare parte de un proces antitrust.

Profitul ajustat, ce exclude elementele exceptionale, a fost de 456 milioane dolari, sau 3,48 dolari/actiune, in contextul in care analistii prevedeau, in medie, un profit de 2,93 dolari/actiune.

Consumatorii au continuat sa treaca de la plata in numerar sau prin cecuri la plata prin carduri de credit, ceea ce a ajutat MasterCard si Visa sa faca fata recesiunii, in contextul in care somajul din Statele Unite a avansat la cel mai mare nivel din ultimii 26 de ani.

Aceste companii au avut o evolutie mai buna decat bancile care emit carduri, pentru ca retelele de plati nu acorda credite, fiind astfel ferite de pierderile record.

"In ciuda crizei economice mondiale, trecerea masiva de la numerar la carduri continua", a observat Moshe Orenbuch, analist in cadrul Credit Suisse.

Pierderea inregistrata anul trecut de MasterCard a survenit in urma unui cost de 515,5 milioane dolari pentru incheierea unui proces antitrust inaintat de Discover Financial Services, care a acuzat MasterCard si Visa ca impiedica bancile sa emita carduri sub sigla sa.

Numarul de tranzactii procesate a avansat in perioada analizata cu 7,6%, la 5,8 miliarde.

Cardurile de credit, de plati sau de debit vor acoperi 54% din cumparaturile realizate in Statele Unite pana in 2012, fata de mai putin de 50% in 2007, potrivit Nilson Report.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#profit, #mastercard, #carduri, #banci , #stiri Credit Suisse