UBS a inregistrat o pierdere trimestriala de 1,75 miliarde dolari

Marti, 05 Mai 2009, ora 11:18
1474 citiri
UBS a inregistrat o pierdere trimestriala de 1,75 miliarde dolari

UBS AG, banca elvetiana cu cele mai mari active, a afisat o pierdere de 1,98 miliarde franci elvetieni (1,75 miliarde dolari) in primul trimestru al acestui an, dupa deprecierea activelor dificil de tranzactionat, relateaza Bloomberg.

In aceeasi perioada a anului trecut, UBS a inregistrat pierderi de 11,6 miliarde franci elvetieni, iar pentru primul trimestru din 2009 estima o pierdere de circa 2 miliarde franci.

Directorul executiv Oswald Gruebel a anuntat 7.500 disponibilizari, a inlocuit doi membri ai consiliului si a vandut divizia braziliana a UBS de la preluarea functiei, in februarie. Acesta le-a spus investitorilor la reuniunea anuala ca redresarea profitabilitatii "este cea mai urgenta" problema a UBS, pentru ca trebuie sa recastige increderea clientilor si a investitorilor.

"Nu este vorba numai de a aduce compania pe castig, este o problema de credibilitate", a declarat Raoul Paglia, manager de fonduri in cadrul BSI SA. "Au o problema de imagine, pe care trebuie sa incerce sa o rezolve", a adaugat acesta, potrivit Newsin.

Actiunile UBS s-au apreciat cu 5,9% in acest an, aducand valoarea bancii la 46,2 miliarde franci. Credit Suisse Group AG a avansat cu 57%, depasind UBS ca valoare de piata.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, #disponibilizari, #pierderi, #ubs , #stiri Credit Suisse