Zsolt Nagy a cerut anularea contractului de consultanta cu Credit Suisse First Boston

Joi, 30 Noiembrie 2006, ora 14:05
1082 citiri

Ministrul Zsolt Nagy a cerut, joi, conducerii Credit Suisse First Boston (CSFB) anularea, cu acordul partilor, a contractului de consultanta financiara si i-a invitat pe reprezentantii acesteia "pentru o discutie la cel mai inalt nivel", informeaza un comunicat al Ministerului Comunicatiilor. "Am initiat acest demers deoarece listarea la Bursa a actiunilor Romtelecom este un proces care nu poate avea loc fara deplina incredere a potentialilor investitori. Orice urma de indoiala cu privire la derularea acestuia poate afecta serios IPO-ul, iar statul roman risca sa esueze in atingerea obiectivului sau de maximizare a profitului. In cazul in care reprezentatii CSFB vor fi de acord cu propunerea noastra, procesul de selectie va fi reluat confrm procedurilor legale", a declarat ministrul Zsolt Nagy.

Ministrul a mai anuntat ca tot joi a fost inaintata catre conducerea CA~IB Corporate Finance Beratungs Ges.m.b.H. o scrisoare cu privire la contractul privind serviciile financiare pentru vanzarea pachetului de actiuni detinut de statul roman la Societatea Nationala Radiocomunicatii SA., "care este in vigoare, dar nu si in derulare, propunandu-se amanarea intrarii acestuia in derulare pana la clarificarea situatiei existente".

Consultanta pentru listarea la bursa a 45,99 la suta din actiunile Romtelecom, ce se va efectua in septembrie - octombrie 2007, a fost castigata de Credit Suisse First Boston. Firma urma sa primeasca 1,22 la suta din valoarea actiunilor listate, plus TVA si taxe, ceea ce inseamna 1,45 la suta din valoarea listarii estimate la aproximativ un miliard de euro pe care-i va obtine statul.

Fostul consilier al ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Donciu Mihai Radu, cu responsabilitati pe linia privatizarii agentilor economici in subordinea ministrului, a fost arestat miercuri, sub acuzatia de tradare prin transmitere de secrete.

Bulgarul Stamen Stantchev este acuzat ca a organizat si coordonat un grup care procura de la inalti functionari si demnitari ai statului (si ei membri ai acestei retele), informatii economice secrete pe care le furniza apoi unor consortii ce faceau astfel concurenta neloiala celorlalte firme inscrise la licitatiile pentru importante contracte cu statul, se spune in rezolutia procurorului Ciprian Nastasiu.

De asemenea, activitatea retelei a pus in pericol securitatea statului pentru ca a afectat mediul de afaceri si a perturbat relatiile economice legate de obiective strategice ale economiei romanesti.

Stamen Stantchev a fost arestat pentru spionaj si organizarea acestei retele de spionaj. El este consultant al Credit Suisse First Boston Europe Londra si Credit Anstalt Investement Bank Corporate Finance Beratungs GmbH Austria.

Susak Michal este acuzat de spionaj, dar a plecat din Romania din 15 noiembrie. Este vicepresedinte pentru pietele emergente al companiei Credit Suisse First Boston Europe Londra, in prezent fiind director executiv al fondului de investitii PPF Investements.

Vadim Benyatov Don a fost arestat pentru spionaj. Este responsabil, in cadrul Credit Suisse First Boston Europe Londra, pentru problemele privind pietele de energie emergeneta sau in curs de formare.

Fostul adjunct al sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizare in Industrie din cadrul Ministerului Economiei si Comertului, Mucea Mihai Dorinel a fost arestat pentru tradare prin transmitere de secrete.

NewsIn