Top 5 cele mai avantajoase credite auto

Vineri, 08 Martie 2013, ora 10:48
2239 citiri
Top 5 cele mai avantajoase credite auto

Portalul de servicii financiare Efin.ro a analizat ofertele bancilor in functie de costuri, avantaje particulare si disponibilitatea institutiei financiare de a acorda imprumuturi, pentru a identifica cele mai avantajoase cinci credite auto.

Daca avansul minim solicitat si dobanzile difera de la o banca la alta, documentele solicitate pentru acordarea imprumutului sunt, de regula, aceleasi, respectiv actul de identitate, acte doveditoare de venit, factura utilitati, factura proforma de la dealer, cerere credit.

1.CEC BANK. Dobanda imprumutului este variabila, formata din EURIBOR la 3 luni si marja de 6.75 puncte procentuale, avand valoarea de 6.94%. Dobanda anuala efectiva are o valoare de 7.68%, in cazul unui imprumut de 5.000 EUR pe 5 ani. Banca percepe un comision de analiza al dosarului de 60 euro si un comision lunar de administrare credit de 0.04%. Avansul minim solicitat este de 20%, banca finantand, astfel, maxim 80% din valoarea integrala a autoturismului. Clientii beneficiaza de perioada de gratie de 60 sau 90 de zile, stabilita in functie de perioada de creditare. Banca accepta o gama larga de venituri, in cazul in care acestea sunt certe si au caracter de permanenta, potrivit eFin.ro

2.BANCA TRANSILVANIA. Prin creditul auto Formula BT exista trei variante de dobanda aferente imprumutului, in functie de suma contractata (sub sau peste 20.000 EUR), iar la sume peste 20.000 EUR si in functie de autoturism (nou sau second-hand). Pentru analiza a fost aleasa varianta de credit sub 20.000 EUR pentru achizitionarea unui autoturism nou de la dealeri autorizati. Dobanda este variabila (EURIBOR la 6 luni + marja) si are o valoare de 8.828%. DAE este de 9.20% pentru un credit de 5.000 EUR pe o perioada de 5 ani. Pentru creditele contractate pana la data de 31.03.2013, comisionul de analiza este 0. Nu se percepe comision de administrare credit. Persoanele care au inregistrat restante la alte credite au sanse reduse de a obtine acest credit.

3.BANCA COMERCIALA CARPATICA. Creditul auto oferit permite achizitionarea atat de autoturisme noi, cat si de autoturisme second-hand. Dobanda creditului are o valoare de 9.34% (formata din EURIBOR 6M si marja bancii de 9%). DAE este 9.75%, in cazul unui imprumut de 5.000 EUR pe o perioada de 60 de luni. Banca nu percepe comisioane, iar valoarea maxima ce se poate obtine prin credite este de 100.000 EUR.

4.BRD GROUP SOCIETE GENERALE. Banca ofera mai multe variante ale creditului, in functie de tipul autoturismului (nou sau de ocazie). Astfel, in cazul unui credit pentru achizitionarea unui autovehicul nou, dobanda are o valoare de 6.70%, formata din EURIBOR la 3 luni si marja bancii de 6.50%. DAE, pentru un imprumut de 5.000 EUR pe 5 ani, este de 12.14%. Comisioanele pe care le va plati clientul bancii sunt urmatoarele: analiza dosar - 50 EUR, administrare credit - 0.40% lunar. Avansul este 0 in situatia in care valoarea autoturismului cu toate taxele incluse nu depaseste 14.000 EUR. Clientii beneficiaza de o perioada de gratie de 6 luni. Este important de precizat faptul ca imprumutul in EUR este acordat doar pentru achizitia de autovehicule noi, nu si de ocazie.

5.ALPHA BANK. Prin creditul Alpha Auto, banca soli solicita un avans minim de 25%. Dobanda are o valoare de 11.21% si este calculata ca suma intre indicele de referinta EURIBOR la 3 luni si marja bancii de 11%. Pentru un imprumut de 5.000 EUR pe o perioada de 5 ani, DAE este de 13.14%. Banca percepe un comision de analiza a dosarului de 150 EUR si un comision lunar de administrare a creditului de 0.10%, aplicat la sold. Nu exista limita maxima de suma si se accepta o gama larga de venituri. Pentru un credit ce depaseste 15.000 EUR, se solicita ipoteca pe un imobil. Pentru a evidentia care este dobanda platita bancii pentru un imprumuturile mai sus mentionate excluzand comisioanele, am utilizat calculatorul pentru credite auto de pe Efin.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credite banci, #imprumuturi bancare, #credit auto , #Credit auto