ING acorda credite fara sa respecte legea

Luni, 09 Martie 2009, ora 14:02
2442 citiri
ING acorda credite fara sa respecte legea

Cu toate ca legislatia actuala prevede ca bancile pot sa isi fixeze rata dobanzii de o dobanda proprie de referinta, unica pentru toate produsele acordate intr-o anumita valuta, ING Bank continua sa acorde imprumuturi in lei apeland la trei rate de referinta diferite.

Astfel, in cazul creditelor in lei, ING Bank utilizeaza o rata a dobanzii de 10,75% pentru descoperitul de cont curent, una de 13% pentru creditul ipotecar si 11,5% pentru creditul de nevoi personale.

Reprezentantii ING Bank se apara si sustin ca au discutat despre acest aspect cu ANPC, institutia care a validat mecanismul bancii de ajustare a dobanzii variabile.

La randul lor, oficialii ANPC nu au confirmat insa discutiile cu reprezentantilor ING Bank, sustinand ca banca nu a primit nici un document prin care se aproba utilizarea a trei rate de referinta diferite pentru aceeasi valuta.

"Daca se foloseste in stabilirea dobanzii o rata de referinta, aceasta trebuie sa fie unica pentru o anumita valuta, fara exceptii", a precizat Mihail Meiu, director in cadrul ANPC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ing, # credite, # rata dobanda, # imprumuturi , #Credit ipotecar