Merrill Lynch evidentiaza potentialul de credit ipotecar din Europa Centrala si de Est

Luni, 18 Iunie 2007, ora 11:51
988 citiri

DIARIO ECONOMICO (Portugalia), 18 iunie 2007 - Banca de investitii Merrill Lynch evidentiaza, intr-un studiu dat publicitatii, marele potential de crestere al creditului ipotecar din tarile Europei Centrale si de Est.

Dupa cum informeaza Agentia Lusa, in 'Ghidul de cerere de credite ipotecare', primul studiu de acest gen pe care il realizeaza, Merrill Lynch constata marea nevoie de locuinte accesibile clasei mijlocii emergente din aceste tari si oportunitatea pe care acest fapt il reprezinta pentru institutiile financiare.

Analistii de la Merrill Lynch subliniaza marele potential in vederea dezvoltarii emergente a pietei ipotecare, care beneficiaza si de increderea innoita a consumatorilor in sistemul bancar.

Banca evidentiaza faptul ca ratele de patrundere ale creditului ipotecar in tarile analizate sunt scazute, de sub 10% din PIB, cu exceptia Letoniei si estoniei, care inregistreaza rate de 20%, respectiv 25%.

In studiu, analistii de la Merrill Lynch prezinta particularitatile si asemanarile dintre pietele imobiliare din tarile baltice, din Bulgaria, Republica Ceha, Ungaria, Kazahstan, Polonia, Romania, Rusia, Turcia si Ucraina.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)