Kiwi Finance: Euro, preferat de 99% dintre debitori in 2011

Marti, 21 Februarie 2012, ora 14:04
2529 citiri
Kiwi Finance: Euro, preferat de 99% dintre debitori in 2011

Compania de brokeraj de credite Kiwi Finance estimeaza pentru acest an un volum de credite intermediate de circa 60 milioane euro, nivel similar celui inregistrat in 2011, in conditiile introducerii noului regulament de creditare al BNR.

"Pentru acest an ne propunem stabilizarea volumul de credite la nivelul anului trecut si o crestere cu 30% a cotei de piata pe segmentul creditelor pentru populatie, luand in considerare efectele noului regulament BNR, in vigoare din aceasta luna. In lipsa acestui regulament, estimam o crestere a volumului de credite intermediate", a declarat presedintele Kiwi Finance, Anca Bidian.

Aceasta a mentionat ca, in ceea ce priveste valuta de imprumut, 99,1% dintre clientii care au accesat credite garantate cu ipoteca au preferat anul trecut euro ca moneda de imprumut, in timp ce 93,6% din clientii creditelor de nevoi personale au solicitat imprumuturile in moneda nationala.

Anca Bidian a subliniat ca pentru acest an compania vizeaza trei directii strategice, respectiv dezvoltarea organica si cresterea performantei atat a fortei proprii de vanzari cat si a retelei de francize Kiwi Finance, consolidarea parteneriatelor si produse strategice cu bancile partenere si extinderea canalelor de distributie.

"Implementarea de produse customizate pe segmente bine definite de clienti, care a inceput in 2011, a aratat o solutie castigatoare pentru pozitionarea cat mai aproape de clienti, pornind de la profilul si nevoile lor.

Aceasta categorie de produse a reprezentat aproape 35% din portofoliul de credite intermediate in 2011, iar anul acesta dorim sa extindem portofoliul. Este de mentionat ca in 2011 am inregistrat o crestere substantiala pentru solutii de creditare chiar din partea angajatilor bancari, ceea ce demonstreaza atat complexitatea portofoliului nostru de oferte cat si calitatea serviciilor", a mai spus Anca Bidian.

Potrivit noului Regulament al BNR, avansul solicitat de banci va fi de cel putin 25% la creditele imobiliare in euro si de 40% la imprumuturile imobiliare in alte valute, daca veniturile solicitantului nu sunt obtinute in moneda respectiva sau nu sunt indexate la acea valuta. Programul Prima Casa este exceptat de la aceste conditii.

#valoare credite Kiwi Finance, #estimari 2012 Kiwi Finance, #credite intermediate Kiwi Finance , #Credite bancare