Bancile trag de promotii la creditele interzise de Banca Nationala

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 09:29
2167 citiri
Bancile trag de promotii la creditele interzise de Banca Nationala
Credit bancar

Pana la sfasitul lunii ianuarie, bancile locale trebuie sa-si alinieze normele interne la noul regulament al creditelor pentru populatie emis de BNR.

Ceea ce inseamna ca mai au la dispozitie doar doua saptamani pentru a acorda credite de consum in euro fara garantii sau credite pentru locuinta in valuta accesibile unui numar mai mare de solicitanti, conform Ziare.com.

Iar bancile locale nu pierd timpul, lansand pe ultima suta de metri campanii de promovare tocmai la tipurile de imprumuturi pe care banca centrala se straduieste sa le elimine.

Astfel, pana pe 31 ianuarie, Banca Comerciala Carpatica reduce dobanzile la creditele de nevoi personale fara ipoteca si la creditele de refinantare. De exemplu, pentru cererile de credit de consum in lei, dobanda se calculeaza dupa formula Robor la 6 luni plus marja de 5,65%, redusa fata de oferta standard.

In cazul creditului de refinantare cu ipoteca, promotia consta in oferirea in primul an de creditare a unei dobanzi fixe de 9,75% pentru creditele acordate in lei si de 7,16% pentru cele in euro. Dupa primul an de creditare dobanda devine variabila compusa din indicele Robor plus marja fixa de 4,28% la creditele in lei, respectiv din indicele Euribor plus marja fixa de 6,67% la creditele in euro.

In plus, banca nu percepe comisioane la aceste doua credite, iar pentru imprumutul fara ipoteca clientii primesc o asigurare de viata si somaj gratuit.

Citeste continuarea pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credit banca, #imprumut banca, #credit euro, #credit valuta, #reguli creditare, #conditii creditare, #reglementari bnr , #Credite banci