FNGCIMM va acorda in acest an garantii de 450 mil. euro pentru creditele accesate de IMM-uri

Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 14:58
1567 citiri
FNGCIMM va acorda in acest an garantii de 450 mil. euro pentru creditele accesate de IMM-uri

Garantiile oferite de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri vor ajunge la sfarsitul acestui an la 450 milioane euro pentru credite in valoare de 1 miliard de euro, a declarat vineri presedintele FNGCIMM, Aurel Saramet, precizeaza NewsIn.

"La sfarsitul acestui an vom ajunge la 450 milioane euro garantii oferite pentru creditele in valoare de 1 miliard de euro. Creditele angajate de dumneavoastra (IMM n.r.) nu au fost facute pentru dezvoltarea activitatii. 80% dintre garantiile oferite de Fond au mers catre liniile de credit care au permis mentinerea activitatii si a locurilor de munca pe care le estimam in jurul a 70-80.000" a declarat Aurel Saramet.

Totodata, acesta a mai spus ca Fondul a platit catre banci datorii in valoare de 25 milioane euro.

"O mare parte din aceste datorii au survenit ca urmare a neplatilor datorate de stat, ceea ce a dus la intrarea in insolventa a multor societati. Din statistici reiese ca insolventa a crescut de patru ori fata de anul trecut" a mai spus presedintele FNGCIMM.

Acesta a mai declarat ca se asteapta ca in urmatoarele doua saptamani Fondul National de Contragarantare a Creditelor sa devina operational astfel incat incepand cu anul viitor impreuna cu aceasta institutie sa poata oferi un sprijin mai mare IMM-urilor.

#saramet, #imm, #fngcimm , #Credite CAR