Ce risti daca nu-ti mai platesti ratele la banca?

Luni, 20 Iulie 2009, ora 01:18
2933 citiri
Ce risti daca nu-ti mai platesti ratele la banca?

Ratele lunare apasa tot mai greu pe umerii celor care si-au facut credite. Insa trebuie sa faceti astfel incat sa le platiti la timp, altfel riscati ca viata sa vi se transforme intr-un cosmar.

Daca aveti un credit garantat cu ipoteca, banca executa bunul adus in garantie, in cazul unui imprumut negarantat, insa, recuperatorii va vor urmari fiecare pas, avertizeaza Money Channel.

Initial incepe o adevarata "hartuire" prin telefoane si scrisori. Puteti fi sunat si de doua sau chiar trei ori pe zi pentru a vi se reaminti ca trebuie sa va indepliniti obligatiile.

Daca intarziati peste 90 de zile si aveti un credit garantat cu ipoteca sau gaj auto, banca este indreptatita sa inceapa executarea silita, deoarece contractele de credit au titlu executoriu si nu mai este nevoie de o decizie judecatoreasca.

Bunul cu care se garanteaza creditul este scos la licitatie, in conditiile impuse de Codul de Procedura Civila, iar sumele obtinute trebuie sa acopere atat soldul creditului cat si penalitatile inregistrate si cheltuielile generate de onorariul executorului.

In cazul unui imprumut negarantat, banca se va indrepta intai asupra veniturilor clientului sau conturilor detinute de acesta, pe care le va opri.

Daca posesorul creditului nu are niciun bun sau venit inregistrat pe numele sau, pentru o perioada este "salvat", in sensul ca banca nu are ce sa execute.

Se emit, insa, periodic acte de executare silita, de obicei din sase in sase luni, intre timp facandu-se o monitorizare a clientului.

Practic, clientul va fi pus sub observare pana cand banca va avea ce sa execute si-si va recupera banii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#rate, #banca, #risc , #Credite fara garantii