Creditele cu buletinul, active neperformante pentru banci

Joi, 18 Iunie 2009, ora 15:35
1429 citiri
Creditele cu buletinul, active neperformante pentru banci

Creditele neperformante vor atinge nivelul maxim in perioada septembrie-octombrie 2009, a spus directorul Directiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, precizand ca problemele cele mai mari le ridica creditele mici negarantate, care reprezinta 70% din volumul restantelor, relateaza NewsIn.

"Din punctul nostru de vedere, probleme ridica creditele mici, care in trecut s-au dat cu buletinul.

Desi, ca pondere, ele reprezinta aproximativ 22% din valoarea creditului total, valoarea restantelor la aceste credite reprezinta aproximativ 70% din total", a spus Cinteza, la un post de televiziune.

El a mentionat ca si intarzierile la plata si-au accelerat cresterea si in cazul creditelor de valoare mai mare acordate populatiei, ponderea restantelor la imprumuturile mai mari de 200.000 lei dublandu-se in ultimele 12 luni.

Pe de alta parte, cele mai putine probleme sunt inregistrate la creditele garantate, "in speta la cele imobiliare, care reprezinta aproximativ 21% din creditul neguvernamental", a mai spus Cinteza.

In ceea ce priveste verificarea facuta de BNR asupra provizioanelor constituite de banci, directorul Directiei de Supraveghere din Banca Nationala a Romaniei (BNR) a mai spus ca principala problema identificata de banca centrala a fost lipsa reevaluarii garantiilor.

"Au fost pastrate evaluarile de acum un an cand valoarea bunurilor respective era mai ridicata", a explicat Cinteza. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#bnr, #credite, #provizioane, #restante , #Credite fara garantii