Kiwi Finance si-a sporit cifra de afaceri pana la 3,4 milioane euro

Luni, 02 Martie 2009, ora 14:50
2153 citiri
Kiwi Finance si-a sporit cifra de afaceri pana la 3,4 milioane euro

Cifra de afaceri a brokerului de credite Kiwi Finance a atins 3,4 milioane euro la finalul lui 2008, in crestere cu 2% fata de sfarsitul anului anterior, in conditiile in care volumul de credite intermediate a sporit la 442 milioane euro, se arata intr-un comunicat al companiei. 

"In 2008 am asistat la schimbari majore in ceea ce priveste ponderea creditelor garantate si negarantate.

Astfel, structura portofoliului s-a echilibrat, creditele garantate cu ipoteca detinand o cota de 47% din total credite de nevoi personale, in crestere cu pana la 50%", a declarat directorul general al Kiwi Finance, Anca Bidian.

Cota de piata a companiei a ajuns la 1,71% pe segmentul de retail bancar, se mai arata in comunicat, iar numarul clientilor a ajuns la 65.000. In 2009, Kiwi Finance vrea sa isi creasca cota de piata pe credite ipotecare si de consum si sa se dezvolte pe segmentul de companii, in conditiile in care mizeaza pe o crestere a creditarii cu 10-15%.

Totodata, strategia companiei se va axa anul acesta si pe specializarea pe consultanta acordata accesarii de fonduri structurale, dar si leasing-ului auto, de echipamente si imobiliar.

Intr-un interviu acordat NewsIn, Anca Bidian a declarat ca, in primul trimestru din 2009, Kiwi Finance se asteapta sa intermedieze credite de 12,2 milioane euro, reprezentand 26% din volumul intermediat in aceeasi perioada din 2008.

Totodata, brokerul de credite a inchis sucursala din Madrid, dar a deschis prima franciza din tara la finalul lui 2008, compania renuntand si la cei 70 de angajati pe care ii avea in curs de pregatire pentru consultanta, conform declaratiilor directorului general. Bidian a mentionat, pe de alta parte, ca firma de brokeraj bancar isi mentine tinta de 15 francize deschise in 2009.

Compania Kiwi Finance este lider pe piata de brokeraj bancar din Romania si a fost infiintata la sfarsitul anului 2003, sub numele de Gemini Capital Consult.

Activitatea companiei se concentreaza pe trei directii principale: consultanta de credite pentru populatie, consultanta de credite pentru firme si consultanta juridica. In prezent, Kiwi Finance opereaza prin noua sucursale, deschise in Bucuresti, Timisoara, Constanta, Ploiesti, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Campina si Slatina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#afaceri, #cifra, #credite, #finance, #kiwi, #milioane, #sporire , #Credite fara ipoteca