Intesa Sanpaolo Bank scade dobanda creditelor pentru populatie

Miercuri, 01 Iulie 2009, ora 16:40
1923 citiri
Intesa Sanpaolo Bank scade dobanda creditelor pentru populatie

Intesa Sanpaolo Bank a scazut, recent, dobanzile la imprumuturile acordate persoanelor fizice, cu pana la 4 puncte procentuale pentru creditele de nevoi personale fara garantii si 2,25 puncte procentuale pentru creditele cu garantie ipotecara, a anuntat banca, miercuri, intr-un comunicat, relateaza NewsIn.

Astfel, noua dobanda a creditelor de nevoi personale fara garantii in lei este de 17% pe an, aceasta continuand sa fie fixa pe intreaga perioada de creditare.

Dobanda anuala efectiva (DAE) calculata pentru un credit pe o perioada de 60 luni este de 19,52%, potrivit calculelor bancii.

"Creditele ipotecare sunt oferite in euro cu o marja noua a dobanzii de 7,25%, dobanda totala pentru luna iulie fiind de 8,01%, repectiv in lei cu o marja de 3,50% ajungandu-se la o dobanda totala de 13,68%.

Comisionul de acordare la creditele ipotecare a fost diminuat la 2%.

Marjele de dobanda la credite de nevoi personale cu ipoteca au fost micsorate la 8% la euro, obtinand o dobanda totala aferenta lunii iulie de 8,76%, repectiv 3,75% la lei, dobanda totala fiind 13,93%", se mai arata in comunicatul bancii.

In structurile de pret pentru creditele cu ipoteca nu se aplica nici un comision de administrare lunar sau anual, astfel incat DAE estimat pentru creditele ipotecare este de 8,54% la euro si 14,91% la lei, iar pentru creditele de nevoi personale 9,42% la euro si 15,29% la lei, estimare pe care banca a realizat-o pentru o perioada de 30 ani.

Dobanzile pentru creditele cu ipoteca atat pentru cele in lei, cat si pentru cele in euro se ajusteaza in functie de rata de referinta interbancara Robor, respectiv Euribor la 1 luna.

Gradul de finantare al bancii este de maximum 85% din valoarea justa a imobilului.

Intesa Sanpaolo Bank
este parte a grupului Intesa Sanpaolo si a obtinut un profit operational de 35 milioane lei (circa 9 milioane euro) in 2008, in crestere cu 34% fata de 2007.

Activele totale ale bancii au ajuns la 2,794 miliarde lei (700 milioane euro) la sfarsitul lui 2008, in crestere cu 56% fata de decembrie 2007.

Banca detine in prezent o retea de circa 100 de sucursale si agentii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#intesa, #sanpaolo, #bank, #credite, #dobanzi, #imprumut , #Dobanda credit