Vladescu: FMI sustine modificarea OUG 50

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 11:41
1450 citiri
Vladescu: FMI sustine modificarea OUG 50

Fostul ministru de finante Sebastian Vladescu a declarat luni, la Realitatea TV, ca nu exista riscul ruperii acordului cu FMI si ca acesta va continua, insa este nevoie de modificarea OUG 50, in asa fel incat noile prevederi sa nu genereze in sistemul bancar un risc sistemic, transmite NewsIn.

"Nu e niciun impas al negocierilor si niciun risc de suspendare (a acordului cu FMI, n.r.).

FMI sustine modificarea ordonantei in asa fel incat noile prevederi sa nu creeze un risc sistemic, sa nu genereze in sistemul bancar un risc sistemic. 

Nu e vorba de sustinerea unei banci sau a unei operatiuni bancare, ci e vorba de sustinerea sistemului bancar in asa fel incat sa nu inducem riscul de a se intampla lucruri care in alte tari au costat foarte mult bugetul. 

E vorba de niste modificari neesentiale privind neretroactivitatea unor prevederi legate de anumite calcule ale comisioanelor si dobanzilor bancii", a precizat Sebastian Vladescu.

Potrivit acestuia, in momentul adoptarii OUG 50, Guvernul nu a considerat ca aceasta poate produce riscuri sistemice, dar ca importanta este stabilitatea sistemului bancar.

"La momentul adoptarii nu am considerat ca ordonante poate produce riscuri sistemice. Intre variantele noastre si variantele FMI exista diferente totdeauna.

Faptul ca nu am luat in considerare aceste lucruri, nu inseamna ca nu putem tine cont de aceste lucruri in momentul acesta. Cred ca e bine sa eliminam acest risc sistemic. 

Daca FMI si BNR considera ca modificarea unor prevederi ale ordonantei reduce acest risc, inseamna ca acest lucru trebuie facut. E mult mai important ca sistemul bancar sa fie echilibrat", a spus Vladescu.

#vladescu, #fmi, #oug, #50 , #Dobanzi bancare