Ponturi financiare: Ce poti face cu 100 de dolari

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 08:23
4128 citiri
Ponturi financiare: Ce poti face cu 100 de dolari

La o prima vedere, 100 de dolari nu inseamna multi bani. Foarte usor se risipesc pe alimente, divertisment sau chiar shopping. Insa, niciodata sa nu subestimezi valoarea a 100 de dolari, in aceasta economie.

Potrivit economistilor, acea suta de dolari este bine s-o tii cat mai departe de portofel, fiindca odata tinuta in portofel o poti considera din start pierduta. Iata ce te sfatuiesc analistii sa faci cu 100 de dolari.

Plateste-ti datoria la banca

Poate ca nu iti acopera toata rata/luna la banca, dar 100 de dolari nu inseamna o suma mica, in acest caz. Depinde din ce unghi de vedere privesti.

Experti financiari te sfatuiesc sa pui acei bani la banca intr-un cont.

Daca in fiecare luna pui la banca cate 100 de dolari, la sfarsitul anului vei putea acoperi o mare parte din creditul pe care il ai de platit. Dai intr-o parte, insa economisesti in alta parte. Potrivit analistilor, niciodata nu trebuie sa ramai fara reserve.

Ingrijeste-ti animalul de companie

In cazul in care iubesti animalele si detii un animal de casa ai putea sa-i "donezi" acea suta de dolari si sa il duci in vizita la medicul veterinar.

Veterinarii recomanda un control o data la fiecare sase luni. Aceasta vizita nu te va costa mai mult de 100 de dolari, in plus, ai grija de sanantatea micului tau prieten.

Reparatii in casa

Intotdeauna se gaseste ceva de reparat in casa. De aceea, specialistii in imobiliare te sfatuiesc sa investesti fiecare ban, fie el cat de mic in casa. Ce poti face cu 100 de dolari in acest caz?

Reparatiile sanitare si achizitionarea unor becuri ecologice ar putea sa-ti micsoreze facturile la sfarsitul lunii cu cel putin 5%.

In plus, daca ai de gand sa-ti vinzi apartamentul, micile reparatii iti vor creste valoarea imobilului.

Investeste in tine

O carte buna sau participarea la un curs poate o modalitate perfecta de a investi in cariera ta. Inscrie-te la cursuri speializate din domeniul in care activezi si incearca sa profiti de ocazie pentru a fae un pas in carierea.

Mai tarziu, vei realiza ca educatia continua este cheia succesului.

Vaneaza reducerile!

Vrei sa-ti reinnoiesti garderoba in aceasta iarna pe bani putini?

Atunci ia in considerare achizitionarea hainelor groase inca din timpul verii.

Astfel, 100 de dolari ar putea fi suficienti pentru o tinuta de sezon, daca pleci la cumparaturi cu 5-6 luni inainte sa vina frigul.

Cumpara alimente si invata sa gatesti

E mult mai ieftin sa gatesti in propria bucatarie decat sa mergi zi de zi la restaurant sau sa devii client fidel la fast-food.

100 de dolari iti ajung sa cumperi suficient de multe alimente care pot fi pastrate in frigider. Aceasta tehnica te ajuta sa economisesti sume importante de bani.

In plus, daca iti sacrifici o zi pe saptamana pentru a gati, vei vedea ca iti vei reduce substantial cheltuielile cu masa.

Doneaza-i

Oamenii se simt bine atunci cand ii ajuta pe cei nevoiasi.

Daca vrei sa faci o fapta buna, poti dona acestia bani catre o fundatie pentru copii orfani sau pentru batrani.

Intotdeauna exista si a doua varianta. Fiindca sarbatorile se apropie, ai putea sa faci pachete de dulciuri pentru azilele de batrani. O fapta buna iti va schimba atitudinea.

#dolari, #investitii dolari, #o suta dolari, #donatie bani, #credit banca , #Ghid credite