Ce solutii ai daca vrei sa iti micsorezi rata la credit

Joi, 07 Iulie 2011, ora 11:25
2126 citiri
Ce solutii ai daca vrei sa iti micsorezi rata la credit

Daca vrei sa iti scazi rata la credit, ai la dispozitie trei solutii, fiecare cu avantajele si dezvantajele sale. Poti opta pentru refinantare, pentru prelungirea perioadei de plata sau pentru amanarea platii. 

Refinantarea presupune scaderea costului creditului, prin accesarea unui nou imprumut. Banca poate prelungi clientului perioada de rambursare, ceea ce conduce, in final, la scaderea ratei.

"Refinantarea este recomandata ori de cate ori oferta pietei este mult mai buna fata de creditul existent. Bancile prefera consolidarea tuturor angajamentelor printr-un singur credit. Aceste solutii sunt foarte avantajoase si pentru clienti, in cele mai multe cazuri conduc la reduceri de rate cu pana la 40%", a declarat Anca Bidian, CEO al brokerului Kiwi Finance, citat de Evenimentul Zilei.

De refinantare nu pot beneficia, insa, decat clientii bun-platnici.

"Daca in istoricul de plata se observa intarzieri accidentale si care au avut loc cu doi-trei ani in urma, nu este o mare problema. Dar, daca sunt intarzieri recente, atunci gradul de indatorare scade spre 20-25%", a precizat consultantul citat.

Prin prelungirea perioadei de plata si prin amanarea platii, creditul se va scumpi, pentru ca suma totala de bani pe care debitorul o are de achitat in contul dobanzii la credit creste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credit, #rata credit, #refinantare credit , #Refinantare credite