Clientii bun-platnici vor beneficia de refinantare fara reevaluarea gradului de risc

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 17:53
2658 citiri
Clientii bun-platnici vor beneficia de refinantare fara reevaluarea gradului de risc

Comisia de Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor a aprobat marti un amendament la OUG 50 prin care clientii bun-platnici care solicita refinantarea creditului la aceeasi banca vor fi scutiti de plata comisionului de analiza dosar si de reevaluarea gradului de risc, informeaza NewsIn.

Astfel, in cazul in care debitorul solicita refinantarea creditului la aceeasi banca, in masura in care acesta s-a dovedit bun-platnic, neinregistrand intarzieri la plata ratelor mai mari de 30 de zile, va beneficia de toate conditiile noii oferte de creditare, de neplata comisionului de analiza dosar si de acordarea creditului de refinantare fara a fi conditionat de reevaluarea gradului de risc si, dupa caz, a garantiilor aferente creditului.

Totodata, deputatii au mai aprobat o forma modificata a unui amendament adus de deputatul liberal Eugen Nicolaescu, care prevede obligativitatea bancilor de a lasa clientului dreptul de a alege modalitatea de rambursare a principalului.

Potrivit acestui amendament, rambursarea creditelor se poate face in doua moduri: prin rate egale (anuitati) sau prin rate descrescatoare, iar consumatorul are dreptul sa aleaga modalitatea prin care doreste sa ramburseze creditul.

OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, care a intrat in vigoare la 21 iunie, este rezultatul transpunerii in legislatia romaneasca a Directivei Europene 48/CE/2008. 

#clienti, # plata, # risc , #Refinantare credite