Antonescu, in favoarea gazelor de sist, daca exista sustinere publica

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 09:46
1425 citiri
Antonescu, in favoarea gazelor de sist, daca exista sustinere publica

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, ca este in favoarea exploatarii gazelor de sist, dar pentru a se concretiza proiectele in aceasta privinta ar fi fost necesara o mai buna comunicare a Guvernului, dar si sprijin din partea opiniei publice.

Liderul PNL a fost intrebat, la Digi 24, care este optiunea sa in cazul exploatarii gazelor de sist.

"Am o optiune de mult (...) Am o optiune deschisa in sensul in care, in general vorbind, daca Romania vrea sa fie puternica, atat cat poate ea fi - Romania puternica nu a fost doar un slogan al USL, ci un concept din marele proiect USL - atunci ea trebuie sa-si caute, sa-si identifice, sa-si valorifice resursele, de la resursele umane pe care le are in special in populatia tanara, pana la resursa naturala. Cum, cand, ce fel, astea sunt chestiuni asupra carora, bineinteles, trebuie sa discutam cu foarte mare seriozitate. Dar <> pentru mine nu a fost niciodata o intrebare", a raspuns Antonescu.

La solicitarea moderatorului, liderul PNL a confirmat ca este favorabil exploatarii gazelor de sist.

Totusi, el a precizat ca trebuie indeplinite conditiile "standard ale zonei civilizate", atat in ceea ce priveste conditiile economice, cat si cele de mediu.

"De asemenea, in conditiile in care acest lucru este acceptat si sustinut de o parte semnificativa, coplesitoare daca se poate, din opinia publica. Cu alte cuvinte, acest <> al meu, sau al lui ViVictor Pontasau al presedintelui, este doar primul pas, nu si suficient. Trebuie multe alte lucruri discutate, multe alte lucruri negociate, nu oricum", a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a mentionat ca este nevoie de un efort de comunicare si de "solidarizare" din partea unui numar cat mai mare de cetateni romani.

Antonescu a mai sustinut ca inclusiv in cazul protestelor de la Pungesti (Vaslui) ar fi trebuit sa existe un efort de comunicare mult mai mare din partea Guvernului.

In plus, liderul PNL a afirmat ca pozitia ferma exprimata de premierul Victor Ponta in cazul gazelor de sist in Statele Unite ale Americii ar fi trebuit avuta pentru prima data in Romania.

Totodata, Antonescu a admis faptul ca motiunea de cenzura care a demis Cabinetul Ungureanu viza aspecte in privinta exploatarii gazelor de sist.

"Ceea ce am spus atunci, pot spune si acum, e foarte rezonabil ceea ce scrie acolo (in motiunea de cenzura, n.r.) si singura problema este ca avand loc sa procedeze exact in parametrii impusi sau ceruti prin acea motiune de cenzura, reprosati Guvernului Ungureanu pe buna dreptate, Guvernul nu a procedat astazi suficient de clar, suficient de mult, in acei parametri.

Pentru ca acolo se vorbea nu de refuzul de a discuta vreodata despre exploatarea gazelor de sist in Romania, nu era in niciun fel expresia vreunui anticapitalism, antiamericanism, ci erau vehiculate cateva criterii (...) ar trebui orice Guvern sa le satisfacta in raport cu aceasta chestiune: comunicare, decizii transparente si decizii in anumiti termeni fixate cu partenerul strain" a mai precizat Antonescu.

#Antonescu gaze sist, #gaze sist Romania, #exploatare gaze sist , #Presedinte PNL