Antonescu, despre recalcularea pensiilor militare: o batjocura cum nu s-a mai pomenit

Duminica, 23 Ianuarie 2011, ora 23:46
2109 citiri
Antonescu, despre recalcularea pensiilor militare: o batjocura cum nu s-a mai pomenit

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminica, la Iasi, ca o asemenea batjocura, umilinta si degradare a institutiei Armatei nu s-a mai petrecut niciodata in istoria Romaniei, el sustinand ca primul guvern in care se va regasi si PNL va restabili lucrurile in favoarea pensionarilor militari, potrivit Mediafax.

Crin Antonescu a spus, intr-o conferinta de presa, ca faptul ca pensionarii militari au ajuns sa pandeasca orice spune seful statului prin "dosul unui supermarket" este o mare jignire adusa acestora.

"O asemenea batjocura, umilinta si degradare a Armatei nu s-a mai petrecut niciodata, nici sub Carol al II-lea, nici sub comunisti", a spus Antonescu.

Liderul PNL a afirmat ca, "indiferent cum calculeaza contabilii domnului Basescu, primul guvern in care va fi si PNL va restabili lucrurile in favoarea pensionarilor, asa cum au fost inainte".

"E un lucru ce nu tine de stanga sau de dreapta, ci de identitatea nationala.

Daca Boc sau Basescu ne pot da exemplul altei tari, in care armata sa fie tratata in acest fel, atunci eu retrag tot ce am spus", a declarat Antonescu.

Intrebat cum comenteaza declaratia ministrului Dezvoltarii Elena Udrea, potrivit careia procesul recalcularii pensiilor militarilor poate continua cu o alta hotarare de guvern, Crin Antonescu a spus ca nu ar fi prima data cand s-ar intampla asa ceva.

"S-a mai intamplat cu mai multe ordonante declarate neconstitutionale, in cazul carora domnul Boc a dat a doua zi o noua ordonanta cu acelasi continut. Nu ma mira declaratia colegei domnului Boc. Juristii s-au pronuntat, iar Boc o cauta cu lumanarea. Insa el uita ca exista raspundere penala. Incalcarea unei hotarari judecatoresti se aplica oricui", a declarat liderul PNL.

Antonescu a mai spus ca Emil Boc nu mai poate fi oprit din recalculari, dar ca trebuie sa existe cineva care sa o faca.

"Cheia e la Basescu, dar se pare ca domnul Basescu a inghitit cheia", a adaugat Crin Antonescu. 

#recalcularea pensiilor militare, #crin antonescu, #pensii, #militari , #stiri Crin Antonescu