Antonescu: Vrem sa fim o voce in UE cand se decid politicile agricole

Duminica, 26 Iunie 2011, ora 14:11
1518 citiri
Antonescu: Vrem sa fim o voce in UE cand se decid politicile agricole

"Agricultura nu se poate dezvolta fara o politica inteligenta. Ne dorim ca Romania sa fie o voce cand se decid politicile agricole in UE", a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu.

Liberalul a sustinut ca, pentru USL, agricultura va reprezenta o prioritate nationala atunci cand vor ajunge la guvernare, si a precizat ca primul pas va fi ca vocea Romaniei sa fie ascultata in cadrul Consiliului European in ce priveste politicile agricole.

"A face din agricultura o prioritate nationala pentru Romania inseamna, in prima faza, nu sa faci din Romania o putere agricola in Europa - ceea ce ar fi normal si perfect posibil - dar sa faci macar din Romania o voce atunci cand se discuta politica sau politicile de agricultura in Europa.

Eu cred ca vom putea spune intr-adevar ca facem o politica agricola buna (...) atunci cand voi vedea presedintele Romaniei sau premierul mergand la Consiliul European si discutand, cu voce puternica si ascultata, problemele care tin de politica agrara din Europa, atunci cand voi vedea ca ministrul agriculturii din Romania se intalneste cu omologii sai si este ascultat si are greutatea pe care o au ministrii agriculturii din Franta, din Polonia sau din Italia", a declarat Antonescu.

El a subliniat ca, desi e non-inteventionist, neprivind "cu foarte mare simpatie pretentia statului de a reglementa in chestiuni economice, e limpede ca agricultura este aceea care nu poate sa se dezvolte fara o politica inteligenta, aplicata si responsabila a statului". 

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#agricultura, #politici agricole, #usl, #program usl, #crin antonescu, #ue , #stiri Crin Antonescu