Formula lui Patriciu: Antonescu, presedinte si Geoana, prim-ministru

Sambata, 24 Octombrie 2009, ora 23:02
2002 citiri
Formula lui Patriciu: Antonescu, presedinte si Geoana, prim-ministru

Liberalul Dinu Patriciu a declarat ca presedintele PSD Mircea Geoana are un spirit liberal care se ascunde sub eticheta social-democrata, e comparabil cu Tony Blair si in opinia sa ar fi potrivit ca prim-ministru in cazul in care Crin Antonescu ar fi presedinte.

Intrebat daca e posibil ca Antonescu, ajuns presedintele Romaniei, sa-l puna pe Mircea Geoana premier ca o compensatie pentru faptul ca impreuna au pornit lupta impotriva statului autoritar si al lui Traian Basescu, Patriciu a spus ca nu se pricepe la jocul politic.

"Imi puneti o intrebare care se leaga de jocul politic, in care eu nu ma pricep. Daca vreti sa va vorbesc despre programe economice si politica in general, va pot vorbi. Despre jocul politic nu ma pricep. Probabil ca as fi fost un mare politician in tara asta, daca ma pricepeam", a spus omul de afaceri.

Intrebat daca ar fi potrivit Mircea Geoana ca prim-ministru in situatia in care Antonescu ar fi presedintele Romaniei, liberalul a replicat ca "s-ar putea sa fie".

"Dupa parerea lui Dinu Patriciu s-ar putea sa fie, pentru ca de fapt domnia sa are un spirit liberal care se ascunde sub eticheta social-democrata, de nevoie. Nu are un spirit liberal in discursul public, pentru ca acolo trebuie sa se faca social-democrat, dar de fapt dupa ce ai trait atata vreme la Bush si Clinton...", a spus Dinu Patriciu.

El a mentionat ca Mircea Geoana "a apucat sa faca politica in PSD si e ghinionul domniei sale". In acest context, Dinu Patriciu a tinut sa-l compare pe Geoana cu fostul premier britanic Tony Blair, precizand ca se refera la orientarile privind la "filosofia politica".

"Am putea sa vorbim in exact aceleasi cuvinte despre Mircea Geoana si Tony Blair si vorbesc despre orientarile in privinta filosofiei politice", a preciat Patriciu.

El a subliniat ca in cursa pentru prezidentiale nu il mai sprijina pe Geoana, ca in 2004 cand acesta candida la Primaria Bucurestiului impotriva lui Traian Basescu, reiterand ca in general sustine oameni si nu partide.

Pe de alta parte, in contextul unei discutii privind importanta presedintelui Romaniei, Dinu Patriciu a declarat ca ar fi mai bine cu o republica parlamentara si mentionand ca Romania o ia "pe drumul unei semidictaturi".

"Cred ca ar fi bine sa fim o republica parlamentara, care are un prim-ministru puternic si un presedinte cu rol de reprezentare.

Aceasta bicefalie impusa de Constitutia din 1991 s-a dovedit in toate mandatele ca fiind paguboasa, iar presedintele s-a dovedit a putea fi o frana si de foarte putine ori un stimul pentru evolutie. Atunci cand a incercat sa o faca, din pacate a esuat", a conchis Patriciu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#antonescu, #geoana, #patriciu, #premier , #stiri Crin Antonescu