Fostul sef AVAS: consider total nepotrivit atacul la adresa unui tanar revenit in tara

Duminica, 15 Noiembrie 2009, ora 21:15
2488 citiri
Fostul sef AVAS: consider total nepotrivit atacul la adresa unui tanar revenit in tara

Fostul sef al AVAS Razvan Orasanu i-a adresat o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu, dupa ce acesta a facut afirmatii la adresa sa in dezbaterea de la Cluj, solicitandu-i ca, daca exista "cel mai mic repros" pe care il are de facut, sa-l primeasca in audienta si sa discute pe documente.

Orasanu mentioneaza ca, sambata, in timpul confruntarii electorale de la Cluj-Napoca, dintre Traian Basescu si Crin Antonescu, seful statului a afirmat ca el "a fost pus doar pentru imagine" la AVAS si ca nu a acceptat niciodata cand "tanarul Orasanu" a fost pus director la AVAS, "iar in spatele lui sa se intample ce s-a intamplat".

"Consider ca este total nepotrivit pentru un sef al statului sa atace la scena deschisa un tanar reintors din strainatate, animat doar de dorinta sincera de a lucra in administratia publica romaneasca. Ce sa inteleaga din acest exemplu tinerii care, asemenea mie, vor dori sa se reintoarca in Romania din dorinta de a lucra pentru statul roman?", spune Razvan Orasanu.

"Daca exista cel mai mic repros pe care il aveti de facut, va adresez public rugamintea respectuoasa de a ma primi in urmatoarele zile intr-o audienta si a discuta cu documentele in fata.

Daca nu va exista un raspuns, am sa consider fie ca ati fost dezinformat, fie ca declaratiile de la Cluj nu pot fi incadrate decat in registrul de retorica electorala in care dumneavoastra considerati ca puteti spune orice, despre oricine, oricum, fara sa va intereseze prejudiciile aduse unui tanar economist, in fond unei persoane neimplicate in campania electorala", a adaugat el.

Razvan Orasanu precizeaza ca din cele aproximativ 30.000 de documente pe care le-a semnat in 2006 la AVAS, nu a fost contestat pana in prezent nici macar unul in cei trei ani de zile scursi intre timp.

"Reamintesc ca in perioada respectiva s-a demarat recuperarea datoriei de aproximativ 300 de milioane de euro de la RAFO, s-au publicat pentru prima oara listele datornicilor Bancorex si am semnat in numele statului roman tranzactia ce a finalizat privatizarea BCR.

De asemenea, AVAS a executat silit un numar de peste 62.000 de datornici la stat, adunand pentru statul roman peste $238 de milioane de dolari", a mai spus el. El incheie scrisoarea deschisa adresata sefului statului cu mentiunea ca, doar pe baza rezultatelor obtinute de institutie in perioada respectiva, cetatenii pot sa cantareasca daca intr-adevar a fost "pus doar pentru imagine", dupa cum a afirmat seful statului la Cluj-Napoca.

Razvan Orasanu a fost presedinte al AVAS in 2006 si a fost consilier de stat pe probleme economice al primului-ministru intre anii 2005 si 2008. La dezbaterea publica organizata, sambata, la Cluj-Napoca, intre Traian Basescu si Crin Antonescu, in discutia despre revenirea in tara a tinerilor performanti, numele lui Orasanu a fost mentionat de seful statului.

Intrebat de liderul PNL cati consilieri prezidentiali a avut dintre tinerii de succes, performanti, cu capacitati intelectuale si cu CV profesional foarte bun, Basescu a raspuns: "Cred ca in institutia prezidentiala sunt cel putin 20 de tineri cu MBA-uri facute in strainatate si care lucreaza in institutia prezidentiala.

Ce va pot spune, insa, domnule Antonescu, nu am acceptat niciodata ce s-a facut atunci cand a fost adus tanarul Orasanu, prezentat, «Uitati-va, este consilierul primului ministru, a devenit director la AVAS!", iar, in spatele lui, sa se intample ce s-a intamplat. Nu-l lua nimeni in consideratie (...) Era pus doar pentru imagine". 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#orasanu, #avas, #basescu , #stiri Crin Antonescu