Liberalii vor stimularea angajatorilor care incadreaza someri bugetari

Luni, 01 Februarie 2010, ora 16:43
1542 citiri
Liberalii vor stimularea angajatorilor care incadreaza someri bugetari

Parlamentarii PNL Crin Antonescu, Relu Fenechiu, Victor Paul Dobre si Emilian Francu vor depune, luni, o initiativa legislativa pentru stimularea angajatorilor care incadreaza persoane disponibilizate din sistemul bugetar, prin acordarea unei subventii de la stat echivalente cu ajutorul de somaj.

Potrivit unui comunicat de presa, remis MEDIAFAX, initiativa legislativa vine "in contextul actualei crize economice care afecteaza Romania si care va genera un proces larg de disponibilizari din randul institutiilor si intreprinderilor finantate de la bugetul de stat, in vederea reducerii cheltuielilor bugetare", precizeaza Mediafax.

"Consideram ca iesirea din criza nu se poate realiza prin disponibilizari sau prin lasarea angajatilor fara un loc de munca. Iesirea din criza de poate face doar prin masuri de stimulare a angajatorilor, care sa conduca la crearea unor noi locuri de munca in mediul privat, prin acordarea unor subventii specifice. Initiativa legislativa propune o masura de stimulare pentru angajatorii care incadreaza in munca persoane disponibilizate din sistemul bugetar inscrise in evidenta Agentiei Nationale apentru Ocuparea Fortei de Munca cu statut de somer", se arata in comunicatul PNL.


Conform sursei citate, liberalii propun ca toti angajatorii care incadreaza in munca persoane aflate in aceasta situatie sa beneficieze de o subventie pentru fiecare angajat care a fost disponibilizat din sistemul bugetar, echivalenta cu o suma egala cu ajutorul de somaj pe care ar fi fost indreptatit sa il primeasca.


"In cazul in care va fi votata, aplicarea acestei legi nu va presupune niciun efort bugetar, astfel incat aceleasi sume care s-ar fi virat catre someri de la bugetul asigurarilor sociale de somaj se vireaza catre angajatori cu scopul de a crea noi locuri de munca. Aplicarea acestei stimulari catre angajatori va aduce multiple beneficii in contextul actualei crize economice", mai spun parlamentarii PNL.


Liberalii apreciaza ca "prin stimularea financiara a angajatorilor care incadreaza persoane disponibilizate se vor crea noi locuri de munca in sistemul privat", care vor absorbi masa bugetarilor disponibilizati.


"Din aceste motive, cei patru parlamentari PNL au decis initierea acestei propuneri legislative pentru reglementarea unor masuri de stimulare a angajatorilor care incadreaza in munca persoane disponibilizate din sistemul bugetar.


Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajari, #disponibilizati, #financiara, #locuri, #munca, #stimulare, #suma , #stiri Crin Antonescu