MFP despre desfiintarea cotei unice: speculatii politice

Luni, 03 Mai 2010, ora 14:41
1416 citiri
MFP despre desfiintarea cotei unice: speculatii politice

Ministerul Finantelor Publice (MFP) considera ca declaratiile presedintelui PNL Crin Antonescu privind intentia Guvernului de a desfiinta cota unica si de a dubla taxele locale sunt pe moment doar speculatii politice, dar nu neaga explicit ca ar putea fi adoptate astfel de masuri, transmite Mediafax.

Singurul document oficial referitor la masurile pe care le va lua Guvernul in perioada urmatoare va fi scrisoarea de intentie pe care Ministerul Finantelor Publice o va remite Fondului Monetar International, dupa incheierea discutiilor tehnice cu reprezentantii misiunii de evaluare. 

Toate anunturile si declaratiile din acest moment sunt doar speculatii politice", precizeaza MFP intr-un comunicat remis MEDIAFAX, ca raspuns la declaratiile lui Crin Antonescu si la informatiile privind existenta unui document oficial care prevede majorarea altor taxe.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca Guvernul are intentia de a desfiinta cota unica de impozitare introducand un impozit lunar de 25% asupra veniturilor de peste 4.000 de lei, de a majora impozitul pe profit la 25% si de a dubla valoarea taxelor si impozitelor locale.

Antonescu a prezentat jurnalistilor un document de lucru privind modificarea Codului Fiscal pe care l-a atribuit Ministerului Finantelor Publice.

"PNL ia act cu stupoare si indignare de intentia Guvernului Boc-Udrea privind desfiintarea cotei unice de impozitare, majorarea impozitului pe profit si dublarea valorii taxelor si impozitelor locale.

Potrivit unui document de lucru al Ministerului Finantelor, actualul Executiv are in vedere modificarea articolului 57 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, majorand la 25% impozitul lunar asupra veniturilor ce depasesc 4.000 de lei, modificarea articolului 17 din aceeasi lege pentru a aduce impozitul pe profit la 25% si modificarea articolelor 251, 258 si 263 prin care practic se dubleaza cuantumul taxelor si impozitelor locale, cu obligarea contribuabililor de a plati aceste sume in cursului anului 2010", a spus Antonescu, citind textul rezolutiei.

El a mentionat ca PNL are datoria sa aduca la cunostinta opiniei publice din Romania "preparativele Cabinetului Boc-Udrea de impovarare fiscala a romanilor, preparative denuntate saptamana trecuta inclusiv de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu".

In plus, Antonescu a mentionat ca PNL "califica o astemenea initiativa a Guvernului Boc-Udrea drept o tentativa de asasinat economic la adresa celui mai productiv segment al societatii romanesti: clasa mijlocie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mfp, #cota, #unica, #speculatii, #antonescu , #stiri Crin Antonescu