Vladescu: Propunerea PNL nu are sens!

Luni, 17 Mai 2010, ora 14:43
1331 citiri
Vladescu: Propunerea PNL nu are sens!

Propunerea PNL de a diminua cu 50% cheltuielile materiale este "o varianta fara senes" si ar insemna reducerea la jumatate a sumelor pentru spitale, medicamente compensate, benzina pentru politisti si electricitate pentru scoli, a declarat, luni, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, informeaza Mediafax.

"Mi-ar fi rusine in locul ministrului Vosganian (Varujan Vosganian, fost ministru al Finantelor - n.r.) sa stau in spatele cuiva cand face asemenea propuneri.

Dupa ce aducem 1,3 milioane de angajati la serviciu, sa nu putem asigura cu ce sa lucreze. (...)

Propunerea lui Crin Antonescu nu are niciun sens, sa reduci cu 50% cheltuielile cu bunuri inseamna sa mai poti finanta o singura zona, cea a sanatatii, iar daca reduci uniform inseamna sa tai 50% din cheltuielile pentru spitale, 50% din cele pentru medicamente compensate, jumatate din benzina pentru politisti si jumatate din electricitatea din scoli", a spus Vladescu.

El a mai afirmat ca o taiere cu 25% a cheltuielilor pentru investitii ar fi insemnat ca Romania sa nu poata acoperi nici macar cofinantarea pentru fondurile europene din acest an.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca intre solutia prezidentiala asumata de Guvern - aceste reduceri drastice de venituri care prejudiciaza grav situatia materiala a aproape 9 milioane de cetateni romani - si solutia pe care PSD o propune - desfiintarea cotei unice si cresterea taxelor si impozitelor - PNL vine si spune foarte clar: pentru continuarea acordului cu FMI si pentru mentinerea tintei de deficit nu reduceri de pensii si salarii in acest moment, ci reduceri cu 50% tot din cheltuielile bugetare.

El sustine ca reducerile cheltuielilor bugetare trebuie sa vina "din capitolele privitoare la achizitii, studii de fezabilitate si prefezabilitate, deplasari, detasari, transferuri, reducere cu 25% a cheltuielilor prevazute in bugetul de stat cu bunuri si servicii, protocol, carburanti, telecomunicatii, posta etc".

#cheltuieli, #masuri, #pnl, #propuneri, #vladescu , #stiri Crin Antonescu